free download 78 travel guides written by experts

Trend Micro lanseaza Message Archiver si in Romania

Soluţia ajută companiile de dimensiuni medii să arhiveze şi să acceseze în siguranţă mesajele de email

Trend Micro, unul dintre liderii mondiali în domeniul securităţii IT anunţă lansarea şi în România a soluţiei de arhivare a mesajelor electronice – Trend Micro Message Archiver. Soluţia permite companiilor de dimensiuni medii să diminueze costurile cu gestionarea emailurilor, să protejeze informaţiile şi să menţină integritatea datelor.
Trend Micro™ Message Archiver (TMMA) include funcţii de căutare rapidă a mesajelor astfel încât angajaţii companiilor să poată avea acces la emailurile arhivate fără să fie nevoiţi să părăsească aplicaţia Microsoft Outlook sau să apeleze la departamentul IT. Timpul mediu de instalare a aplicaţiei este de 30 de minute. Interfaţa nu permite modificarea mesajelor şi, combinată cu tehnologia de detecţie complexă ce utilizează amprenta digitală şi încriptarea, atestă faptul că fiecare email este autentic şi nemodificat din punct de vedere legal. Acestea sunt componente critice pentru orice tehnologie de arhivare a emailurilor care doreşte să se afirme într-o piaţă ce va ajunge la 1,37 miliarde de dolari in 2011, după cum estimează analiştii.

Într-un recent studiu la care au participat administratori de sistem din companii medii, peste 75% dintre respondenţi au menţionat securitatea ca fiind unul dintre cele mai importante elemente al unei soluţii de arhivare a mesajelor de email. Trend Micro Message Archiver beneficiază de aşa-numita tehnologie „privacy-guard” care urmăreşte şi păstrează într-un fişier log orice căutare pe care utilizatorii autorizaţi o efectuează în arhivele de emailuri şi care trimite un raport către un specialist desemnat de companie pentru a supraveghea protecţia datelor angajaţilor. Tehnologia „privacy-guard” împiedică abuzurile din partea utilizatorilor cu drepturi privilegiate şi garantează că orice căutare în arhivele cu emailuri este efectuată în scopuri valide.

„Nu este o surpriză faptul că volumul de emailuri creşte rapid în fiecare companie – aproape toţi angajaţii folosesc mesageria electronică zilnic. Din cauza acestui volum imens de date şi de proprietate intelectuală stocată în emailuri, clienţii noştri au solicitat soluţii eficiente de arhivare a mesajelor care să completeze aplicaţiile de securitate ale Trend Micro”, spune Steve Quane, executive general manager la Trend Micro pe divizia IMM (intreprinderi mici si mijlocii). „Message Archiver răspunde nevoii clienţilor noştri de a avea soluţii compatibile, care să ofere protecţie, să menţină autenticitatea mesajelor, să ofere posibilitatea de a gestiona uşor cantităţi mari de informaţii”, adaugă Quane.

„Trend Micro Message Archiver s-a instalat rapid şi, în plus, ne-a fost destul de uşor să învăţăm cum să folosim aplicaţia, fără a avea nevoie de cursuri speciale. Ca si companie medie aveam nevoie de o soluţie eficientă dar care să nu ne consume mult timp pentru implementare şi utilizare şi nici să necesite mulţi bani pentru achiziţie şi mentenanţă. Trend Micro Message Archiver este exact ceea ce ne-am dorit. Putem acum să stocăm un volum uriaş de emailuri, într-un mediu sigur, dar şi să le accesăm rapid atunci când avem nevoie”, declară Seth Bjorn, network engineer la Goodwill Industries.

În România, tehnologiile Trend Micro sunt disponibile prin intermediul companiei GECAD NET, unic distribuitor pentru piaţa locală, şi al reţelei sale de peste 50 de parteneri din ţară.

Bucuresti, 6.03.2008

{mosloadposition user10}

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *