free download 78 travel guides written by experts

Trend Micro™ Deep Security creste considerabil profitabilitatea virtualizarii

Evaluarea realizată de Tolly Group asupra arhitecturii integrate cu hipervizorul a soluţiei Trend Micro arată că aceasta poate susţine o densitate de maşini virtuale de până la 3 ori mai mare decât soluţiile antivirus concurente.

Trend Micro a anunţat recent rezultatele unei testări aprofundate, realizată de un laborator independent, privind performanţele antimalware în medii virtualizate ale celor mai populare produse din acest segment. Soluţiile incluse în evaluare sunt Trend Micro Deep Security, McAfee Total Protection for Endpoint şi Symantec Endpoint Protection 11.0.

Rezultatele testelor au relevat că soluţia Trend Micro Deep Security este de până la 11 ori mai eficientă decât produsele competiţiei în utilizarea resurselor de sistem. Consumul redus de resurse pe care îl prezintă Trend Micro Deep Security permite organizaţiilor să îşi sporească numărul de maşini virtuale per host – aşa-numita densitate a maşinilor virtuale – ceea ce conduce la economii operaţionale şi de capital substanţiale, prin reducerea componentelor hardware şi creşterea ROI (Return on Investment) în cazul adoptării de soluţii virtualizate.

Susţinute de The Tolly Group, testele s-au concentrat pe impactul fiecărei soluţii asupra resurselor utilizate de serverul gazdă (serverul fizic) în condiţiile creşterii densităţii de maşini virtuale până la un număr de 100 de astfel de maşini.

“Trend Micro Deep Security foloseşte semnificativ mai puţine resurse decat soluţiile McAfee şi Symantec, chiar şi în condiţii de încărcare minimă, atunci când agenţii antivirus sunt ţinuţi inactivi. În plus, pentru că este concepută pentru medii virtuale, soluţia Trend Micro a reuşit să evite declanşarea simultană a proceselor clasice antivirus – scanări şi actualizări programate – în timp ce alte soluţii au întâmpinat pierderi de performanţă şi stabilitate considerabile”, declară Kevin Tolly, fondator al The Tolly Group. “Opinia noastră este că Trend Micro Deep Security este cea mai completă soluţie pentru companiile ce adoptă virtualizarea”.

Raportul The Tolly Group prezintă următoarele concluzii punctuale:
1. În perioadele de activitate scăzuta anti-malware, Trend Micro Deep Security a consumat constant mai puţine resurse de procesor, memorie şi I/O, comparativ cu soluţiile concurente. Symantec şi McAfee au consumat cu 70% până la 850% mai multe resurse decât Trend Micro, chiar şi în situaţiile de non-activitate (idle).
2. Trend Micro Deep Security poate susţine un scenariu cu mai mult de 100 de maşini virtuale per host, în timp ce soluţiile Symantec şi McAfee nu au putut fi testate cu un număr mai mare de 25, ca urmare a scăderii accentuate a performanţei sistemelor şi a stabilităţii acestora.
3. În cazul scanării a 25 de maşini virtuale per host, resursele consumate de McAfee au fost de 2,8 ori mai mari decât cele Trend Micro în privinţa procesorului (CPU) şi de 11 ori mai mari în cazul memoriei (RAM). În aceeaşi situaţie, consumul de resurse Symantec a fost de 2,4 ori mai mare în cazul procesorului şi de 4,7 ori mai mare în cel al memoriei, comparativ cu Trend Micro.
4. Consumul scăzut de resurse al Trend Micro şi nivelul de optimizare a proceselor de scanare permit o densitate a maşinilor virtuale suportate cu până la 275% mai mare decât în cazul soluţiilor Symantec şi McAfee.

“Deep Security este singurul produs de pe piaţă cu o arhitectură anti-malware care nu se bazează pe instalarea de agenţi, conceput special pentru mediile VMware vSphere şi View”, declară John Maddison, Executive General Manager în cadrul Data Center Business Unit, Trend Micro. “Raportul Tolly confirmă faptul că Trend Micro a reuşit să ofere un produs ce respectă ţintele noastre de design: consum substanţial redus de resurse de sistem şi suport pentru un număr mai mare de maşini virtuale decât soluţiile antivirus tradiţionale. Conform calculelor Trend Micro, trecerea la soluţia Deep Security poate determina economii de până la jumătate de million de dolari, de-a lungul unei perioade de 3 ani, în cazul unei organizaţii cu 1000 de servere virtuale.”

Virtualizarea de server şi desktop sunt elemente esenţiale în orice strategie IT ce-şi propune să scadă cheltuielile operaţionale şi de capital. Numeroase organizaţii aleg să instaleze pur şi simplu aceeaşi soluţie antivirus ce rulează pe serverele fizice şi sistemele desktop. Aceste soluţii antivirus tradiţionale nu sunt, însă, concepute special pentru medii virtualizate, astfel încât prezenţa lor poate genera probleme importante operaţionale şi de administrare, cum ar fi: scanari simultane în sistem, pierderi de resurse sau încărcare prea mare. În aceste condiţii, obiectivul de a maximiza densitatea de maşini virtuale este pus în pericol. Trend Micro Deep Security este proiectată special pentru mediul virtual şi pentru a reduce riscurile operaţionale de securitate în cadrul acestuia.

Trend Micro este lider pe piaţa internaţională a soluţiilor de securitate pentru servere enterprise, cu o cotă de piaţă de aproximativ 22,9%, conform unui raport publicat recent de IDC. În plus faţă de caracteristica principală de soluţie anti-malware ce nu necesită agenţi suplimentari, Deep Security încorporează şi alte tehnologii de securitate, inclusiv IDS/IPS, protecţia aplicaţiilor web, firewall, monitorizarea integrităţii sistemului şi controlul regiştrilor, într-o singură soluţie integrată.

Despre Trend Micro:

Trend Micro Incorporated, lider global in Internet content security, isi concentreaza activitatea pe securizarea schimburilor de informatii digitale, atat intre companii cat si intre consumatori. Pionier si avangardist al industriei, Trend Micro promoveaza tehnologiile de management centralizat al amenintarilor informatice pentru asigurarea continuitatii operationale, protejarea informatiilor personale si a proprietatii, in fata tuturor tipurilor de malware, spam, dar si impotriva scurgerilor de date si a oricaror amenintari web. Pentru a afla informatii suplimentare despre cele mai noi amenintari informatice vizitati TrendWatch la www.trendmicro.com/go/trendwatch.

Solutiile flexibile ale Trend Micro,disponibile inmultiple forme, beneficiaza de suport 24/7 la nivel global. Multe dintre aceste solutii sunt create sub conceptul Trend Micro Smart Protection Network, noua generatie de infrastructura de securitate cloud-client, creata pentru a proteja utilizatorii deamenintarile web. Companie transnationala, cu sediul in Tokyo, Trend Micro comercializeaza intreaga gama de solutii de securitate prin intermediul unei retele foarte bine dezvoltate de parteneri de afaceri. Pentru mai multe informatii, va rugam sa vizitati www.trendmicro.com.

Despre GECAD NET:

GECAD NET este o companie specializata in comercializarea si implementarea aplicatiilor software, furnizeaza optiuni adecvate de licentiere, servicii IT integrate, servicii de audit website sau aplicatie web si asigura solutii profesionale de securitate IT sub brandul propriu SENTINET.

Cu o traditie de peste 16 ani in domeniul IT, GECAD NET a obtinut numeroase premii si certificari din partea celor mai importanti producatori mondiali. Compania detine in prezent statutul de Microsoft Gold Certified Partner, Autodesk Value Added Reseller si Autodesk Authorized Training Center, Trend Micro Authorized Distributor, IBM Internet Security Systems Distributor, Kaspersky Distributor.

GECAD NET are in prezent peste 1200 de clienti in domenii precum telecomunicatiile, sectorul financiar-bancar, cel al constructiilor, energiei, petrolului si gazelor si altele. Printre acestia se numara Agip Romania, Alro SA, Angst, Autoitalia, Banc Post, Catavencu, CEC, Daedalus Consulting, Despec Romania, Editura Polirom, Fan Courier, Farmexim, Garanta, Honeywell Garett, Mercury360, Metroul SA, Monsanto, Omniasig, Petrom, Ringier, Rosal Grup, Santierul Naval Constanta, Sensiblu, Star-Storage, Tempo Advertising, Vodafone Romania.

GECAD NET este companie membra a Grupului GECAD.

Cupertino, California / Bucuresti, 21.02.2011

{mosloadposition user9}

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *