free download 78 travel guides written by experts

Trend Micro aniverseaza 20 de ani

În urmă cu 20 de ani, într-o lume în care erau cunoscuţi doar 5 viruşi de computer, într-un birou improvizat din California, lua fiinţă compania care avea să devină peste ani unul dintre cei mai mari producători de soluţii de securitate din lume – Trend Micro. Era în anii `80 când fondatorii companiei – Steve Chang, Jenny Chang şi Eva Chen – au studiat pentru prima dată un virus informatic, pe atunci un program care se reuşea să infecteze computere şi să se propage de la unul la altul. De atunci, pe măsură ce Internetul s-a dezvoltat, Trend Micro s-a transformat într-un producător software al cărui principal obiectiv este să ofere soluţii de securitate pentru reţelele de computere din cadrul companiilor şi să vină permanent pe piaţă cu tehnologii inovatoare. Astfel au apărut:

În 1991 – Prima soluţie de protecţie pentru servere – ServerProtect™ .
În 1996 – Prima soluţie de protecşie la nivel de gateway – InterScan™.
În 1997 – Prima soluţie de securitate pentru serverele de email – ScanMail™.
În 1998 – Prima soluţie de management centralizat pentru securitate IT, bazată pe tehnologii web – Trend Micro Control Manager™.
În 2002 – Primul serviciu de răspuns de până în două ore, la apariţia de noi viruşi.
  
De 20 de ani, Trend Micro este o companie devotată inovaţiei tehnologice, creşterii sustenabile a afacerilor şi dedicată tuturor clienţilor săi.  Cu o mentalitate orientată către creativitate şi inovaţie, proprie firmelor aflate la început de drum, compania a reuşit să se adapteze rapid la schimbările ce au intervenit în peisajul ameninţărilor informatice. Dacă în urmă cu 20 de ani, abia apăreau primii viruşi iar autorii lor erau persoane care căutau astfel să se afirme, în prezent se poate vorbi de o adevărată „economie” subterană, infractorii informatici având ca principal scop să câştige bani prin intermediul diverselor moduri de exploatare a vulnerabilităţilor sistemelor IT.

În ciuda începuturilor modeste, Trend Micro a reuşit să devină în cei 20 de ani unul dintre cei mai mari producători de software de securitate din lume, cu un ritm de creştere  mai rapid decât primii 5 competitori ai săi din industrie, într-o piaţă care este evaluată de analişti la 13,2 miliarde USD.

În ultimii 11 ani, Trend Micro a cunoscut o creştere susţinută, iar de la listarea sa pe bursa din Tokyo, în 1998, Trend Micro a fost inclusă permanent în clasamentul Nikkei Excelent Companies şi în indicele Dow Jones Sustainability, unde sunt listate cele mai bine cotate companii la nivel internaţional.

Trend Micro are în prezent un portofoliu de peste 40 de produse şi soluţii, mai mult de 4000 de angajaţi la nivel mondial dedicaţi inovării tehnologice şi menţinerii unei relaţii apropiate cu utilizatorii, prin intermediul serviciilor globale de suport 24×7. Compania este în prezent un recunoscut lider în domeniul tehnologiilor de management avansat al ameninţărilor informatice şi de protecţie a informaţiilor personale şi proprietăţii companiilor în faţa diverselor tipuri de malware, spam, scurgeri de date şi tuturor modalităţilor de fraudare.

Foarte ataşată conceptului de pionierat, Trend Micro este acum un promotor al tehnologiilor „in-the-cloud” prin intermediul Trend Micro Smart Protection Network, o nouă generaţie de soluţii pentru protecţia infrastructurii IT a companiilor.

“Viziunea Trend Micro pentru ultimii şi pentru următorii 20 de ani rămâne acceaşi: dorim să menţinem în întreaga lume un mediu sigur pentru schimburile de informaţii digitale”, spune Eva Chen, co-fondatoare şi CEO al companiei.

În România, soluţiile de securitate Trend Micro sunt disponibile prin GECAD NET, unic distribuitor naţional şi prin reţeaua sa de peste 70 de parteneri din întreaga ţară. GECAD NET are în prezent peste 1200 de clienţi în domenii precum telecomunicaţiile, sectorul financiar-bancar, cel al construcţiilor, energiei, petrolului şi gazelor şi altele. Printre aceştia se numără Agip Romania, Alro SA, Angst, Autoitalia, Banc Post, Catavencu, CEC, Daedalus Consulting,  Despec  România, Editura Polirom, Fan Courier, Farmexim, Garanta, Honeywell Garett, Mercury360, Metroul SA, Monsanto, Omniasig,  Petrom, Ringier, Rosal Grup, Şantierul Naval Constanţa, Sensiblu, Star-Storage, Tempo Advertising, Vodafone România.

Bucuresti, 18.11.2008

{mosloadposition user10}

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *