free download 78 travel guides written by experts

Trend Micro a blocat peste 9 milioane de atacuri tip ZeuS, in numai 6 luni

Peste 9 milioane de atacuri de tip ZeuS botnet au fost blocate de soluţiile Trend Micro în ultimele 6 luni, cu o rată medie de 300 de detecţii unice pe zi. Soluţiile Trend Micro au protejat astfel date vitale ale utilizatorilor (inclusiv informaţii bancare) şi au prevenit cu succes furturi de identitate şi scurgeri ilicite de bani.

“Botnetul ZeuS nu este o noutate – l-am observat propagându-se în mediul online în ultimii ani. Este alarmantă însă creşterea rapidă a ratei de atacuri din ultima perioadă”, a declarat Raimund Genes, CTO în cadrul Trend Micro. “ZeuS este în acest moment una dintre cele mai notorii ameninţări de securitate IT la adresa utilizatorilor de Internet şi Trend Micro ripostează pe masură: în ultimele 6 luni am blocat aproximativ 9 milioane de atacuri ZeuS şi nu ne vom opri aici”, a adăugat oficialul.

“Succesul” botnetului ZeuS este atribuit în mare parte abilităţii hackerilor de a recruta utilizatori casnici ce se înscriu în programe înşelătoare de tip work-from-home (lucrează de acasă). Pe fondul situaţiei economice nefavorabile din Statele Unite ale Americii şi din întreaga lume, cu milioane de şomeri în căutarea unui loc de muncă, hackerii se pot încrede într-un succes garantat în procesul de recrutare de “acoliţi”.

Aceştia sunt instruiţi să ofere informaţii personale, pe care hackerii le folosesc pentru a accesa conturi bancare online compromise şi pentru a transfera sume de bani către Europa de Est. Aceste transferuri sunt realizate în limita a 10.000 USD, astfel încât orice alerte bancare din domeniul transferurilor de bani sunt evitate.

ZeuS este conceput astfel încât furtul informaţiilor critice şi al datelor bancare este realizat într-un mod deosebit de discret, evitând detecţia de către majoritatea soluţiilor de securitate.

Trend Micro oferă însă cea mai avansată tehnologie pentru eliminarea imediată a atacurilor de tip botnet: Trend Micro™ Smart Protection Network™. Aceasta permite corelarea zilnică a peste 20 miliarde de emailuri, pagini web şi fişiere, folosind aceste informaţii pentru a identifica instantaneu ameninţările.

Soluţiile Trend Micro ce încorporează tehnologia Trend Micro™ Smart Protection Network™  sunt:
·    Home & Home Office Products:
           Trend Micro™ Internet Security
·    Small Business Products:
           Worry-Free™ Business Security Standard/Advanced and Services
·    Medium Business/Enterprise
           OfficeScan™ Client/Server Edition
                        Trend Micro Threat Management Services
           InterScan™ Messaging Security Suite
           InterScan™ Web Security Suite
           IWSx Advanced Reporting & Management
           Trend Micro Encryption for Email

De asemenea, Trend Micro pune la dispoziţia utilizatorilor HouseCall Free Malware Scan, o aplicaţie gratuită ce facilitează identificarea şi remedierea rapidă a unei game largi de ameninţări: viruşi, viermi, troieni şi spyware. Aplicaţia este disponibilă gratuit pe site-ul Trend Micro.

Despre Trend Micro:

Trend Micro Incorporated, lider global în Internet content security, îşi concentrează activitatea pe securizarea schimburilor de informaţii digitale, atât între companii cât şi între consumatori. Pionier şi avangardist al industriei, Trend Micro promovează tehnologiile de management centralizat al ameninţărilor informatice pentru asigurarea continuităţii operaţionale, protejarea informaţiilor personale şi a proprietăţii, în faţa tuturor tipurilor de malware, spam, dar şi împotriva scurgerilor de date şi a oricăror ameninţări web. Pentru a afla informaţii suplimentare despre cele mai noi ameninţări informatice vizitaţi TrendWatch la www.trendmicro.com/go/trendwatch.

Soluţiile flexibile ale Trend Micro,disponibile înmultiple forme, beneficiază de suport 24/7 la nivel global. Multe dintre aceste soluţii sunt create sub conceptul Trend Micro Smart Protection Network, noua generaţie de infrastructură de securitate cloud-client, creată pentru a proteja utilizatorii de ameninţările web. Companie transnaţională, cu sediul în Tokyo, Trend Micro comercializează întreaga gamă de soluţii de securitate prin intermediul unei reţele foarte bine dezvoltate de parteneri de afaceri. Pentru mai multe informaţii, vă rugăm să vizitaţi www.trendmicro.com.

Cupertino, USA / Bucuresti, 16.03.2010

{mosloadposition user9}

{mosloadposition user10}

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *