free download 78 travel guides written by experts

Trei premii pentru Radio Romania Muzical acordate de Forumul Muzical Roman

Luni, 21 februarie, de la ora 13.45 are loc la sediul Operei Comice pentru Copii decernarea premiilor pentru anul 2010 acordate de Forumul Muzical Roman. Radio Romania Muzical va primi trei distinctii, prin membrii echipei sale.

1. Premiul Uniunii Criticilor Muzicali va fi acordat Monicai Isacescu si lui Stefan Costache, pentru coordonarea proiectului „Zilele Lipatti” desfasurat in perioada octombrie – noiembrie 2010. „Zilele Lipatti” au pus in lumina figura lui Dinu Lipatti, de la disparitia caruia s-au implinit 60 de ani in 2010, printr-un concurs national de pian, o inedita expozitie de fotografii realizate chiar de Dinu Lipatti, proiectia celui mai recent documentar ce are ca subiect ultimul recital sustinut de Dinu Lipatti la Besacon in 1950, film realizat de cineastul francez Philippe Roger, precum si o serie de reportaje si emisiuni difuzate la Radio Romania Muzical in perioada octombrie – decembrie 2010.

2. Premiul „David Ohanesian” revine Ligiei Ardelean pentru intreaga sa activitate radiofonica. Ligia Ardelean este jurnalist la Radio Romania din 1972 si face parte din echipa Radio Romania Muzical inca de la infiintarea postului, in 1997. Este unul dintre cei mai apreciati si valorosi realizatori specializati in muzica de opera, de-a lungul timpul sub semnatura sa fiind difuzate numeroase serii de emisiuni („Opera omnia”, „Dictionar de opera”) si interviuri cu mari personalitati ale artei lirice contemporane. In prezent, Ligia Ardelean realizeaza emisiunea „O/RA” ce poate fi ascultata in fiecare duminica, intre orele 11.00 si 12.00, la Radio Romania Muzical.

3. Premiul „Performanta in management” va fi decernat Lilianei Staicu, redactor sef Radio Romania Muzical. Liliana Staicu este redactorul sef al Radio Romania Muzical din anul 2007. Ultimii patru ani au reprezentat o perioada de relansare pentru unicul post de radio romanesc dedicat muzicii clasice si de jazz. Radio Romania Muzical a propus grile de programe atractive, orientate catre un public tanar, activ, cu nevoi culturale specifice secolului XXI, precum si proiecte editoriale speciale de mare succes cum au fost „Ziua Karajan” (2008), „Ziua Mendelssohn” (2009), „Saptamana Georg Friedrich Händel” (2009), „Haydn – 200” (2009), „Ziua Chopin” (2010), „Enescu – 55” (2010), „Schumann – 200” (2010). Mai mult decat atat, Radio Romania Muzical s-a implicat in proiecte complexe – „Zilele Lipatti” (2010), „Radio Romania Muzical prezinta Filarmonicile Romaniei”(2009-2009), „Asculta 5 minute de muzica clasica”(2010), „Lectia micului meloman in scoli si gradinite”(2008), punand de asemenea printre prioritatile sale si organizarea de concerte – eveniment pentru proiectele Uniunii Europene de Radio. Cel mai recent eveniment de acest gen a fost Concertul de Craciun al formatiei Anton Pann la Sala Radio in decembrie 2010.

In acord cu cerintele unui post de radio contemporan, Radio Romania Muzical s-a dezvoltat de asemenea si in mediul online, propunand in prezent un site permanent updatat, 6 stream-uri on demand, arhive audio de emisiuni, dar si numeroase materiale video. Cele mai multe dintre evenimentele muzicale nationale au putut fi ascultate la Radio Romania Muzical, printre ele, Festivalul International George Enescu, editiile din 2007 si 2009 fiind reflectate sub indrumarea Lilianei Staicu.

Bucuresti, 21.02.2011

{mosloadposition user9}

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *