metalshow

Trei melodii eliminate din finala Eurovision 2007

În urma analizelor realizate de comisia de specialişti reunită luni, 5 februarie, pentru a cerceta recentele sesizări apărute în legătură cu cinci piese incluse în finala Eurovision, echipa de organizare a selecţiei naţionale Eurovision 2007 a decis: piesele Sinada, Well-o-wee şi Dracula, my love au fost difuzate înainte de data de 1 octombrie 2006 şi nu respectă regulamentul selecţiei naţionale a Eurovision 2007, fiind descalificate din finală. În acelaşi timp, piesele Liubi, liubi, I love you şi Nu pot să uit nu au fost considerate plagiate şi au rămas în concurs.

Din comisia care a analizat cele cinci melodii au făcut parte: Dan Dediu (compozitor), Virgil Popescu (compozitor), Andrei Kerestely (compozitor), Zoltan Toth (membru al trupei Sistem, fost reprezentant al României la Eurovision), Titus Andrei (realizator emisiuni radio). De asemenea, la lucrări au participat trei observatori din partea mass-media.

Rezultatele au fost următoarele:
În cazul piesei Sinada, despre care organizatorii au primit sesizări că ar fi fost difuzată la un post de radio din Braşov anterior datei de 1 octombrie 2006, toţi cei cinci membri ai comisiei au decis, pe baza probelor, că sesizările sunt întemeiate.

În cazul piesei Liubi, liubi, I love you, despre care organizatorii au primit sesizări că ar fi fost un plagiat după o altă piesă, Dolly Song, toţi cei cinci membri ai comisiei au fost de acord că nu se susţin sesizările de plagiat.

În cazul piesei Well-o-wee, despre care organizatorii au primit sesizări că ar fi fost difuzată anterior datei de 1 octombrie 2006, fiind fixată pe un suport audio şi video, comisia a decis cu majoritate de voturi că sesizările sunt întemeiate.

În cazul piesei Dracula, my love, despre care au apărut sesizări că ar mai fi fost difuzată la Premiile MTV 2005, comisia, cu majoritate de voturi, a susţinut că sesizările sunt fondate.

În cazul melodiei Nu pot să uit despre care au apărut acuzaţii, în cursul acestei dimineţi, că ar fi plagiat o altă piesă – I’ never let you know, comisia a decis în unanimitate că nu se susţine ideea plagiatului.

În aceste condiţii, în finala din 10 februarie 2007 vor rămâne în concurs următoarele nouă piese:
Nico – Dulce-amăruie (compozitor Costi Ioniţă, Marcel Prodan; textier Constantin Neguţu);
Trupa Veche – Deci 20 (compozitor Trupa Veche; textier Trupa Veche);
Morandi&Wassabi – Crazy (compozitori Marius Moga, Andrei Ropcea; textier Marius Moga);
Marcel Pavel – No podre vivir (compozitor Daniel Alexandrescu, Marcel Pavel; textier Daniel Velasquez);
Desperado şi Tony Poptămaş – Where Were You (compozitori Sandy Deac, Kovacsz Laszlo; textieri Sandy Deac, Vlad Spătar, Ovidiu Buhătel, Tony Poptămaş);
Tibi Scobiola – Nu pot să uit (compozitor Laurenţiu Duţă; textier Laurenţiu Duţă, Lazăr Cercel);
Locomondo – Liubi, Liubi, I Love You (compozitor Bogdan Marian Taşcău – Mister M; textieri Marian Bogdan Taşcău – Mister M, Vlad Creţu, Ghedi Kamara);
Ionuţ Ungureanu (Provincialii) – Time (compozitor Eduard Cârcotă; textier Cristian Hrişcu Badea);
Desperado şi Tony Poptămaş – European a beautiful sin (compozitor Kovacsz Laszlo; textier Sandy Deac, Ovidiu Buhătel, Tony Poptămaş).
Până la ora trimiterii acestui comunicat, organizatorii nu au primit nicio înştiinţare oficială că vreunul dintre compozitorii pieselor rămase în concurs şi-ar retrage vreo melodie.

Bucuresti, 5.2.2007

{mosloadposition user10}

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *