free download 78 travel guides written by experts

Trecerea la IaaS este fundamentală pentru menținerea competitivității, conform unui studiu Oracle

Conform cercetărilor, beneficiile infrastructurii Cloud diferențiază acest serviciu de restul produselor existente pe piață

Reading, Regatul Unit – 12 octombrie 2017 – Procentul de companii care beneficiază de pe urma adoptării de servicii de infrastructură cloud a crescut semnificativ în ultimul trimestru, conform unui studiu global care a cuprins 1.610 profesioniști în IT. Aproape trei sferturi (72%) dintre respondenți consideră că Infrastructure as a Service (IaaS) stimulează inovațiile la nivelul companiei, în creștere cu 10% față de trimestrul precedent. Studiul a mai descoperit și că 68% dintre firme consideră că IaaS asigură o performanță operațională excepțională în ceea ce privește viteza și disponibilitatea, ceea ce reprezintă o creștere de 20% de la trimestru la trimestru.

Oracle logo

Peste jumătate dintre respondenți (56%) au constatat că organizația lor și-a îmbunătățit productivitatea după migrarea în cloud, iar aproape o jumătate (46%) au constatat că echipele de IT au o eficiență sporită și posibilitatea să aducă valoare companiei prin alte proiecte.

Studiul a mai dezvăluit și că două treimi dintre companii (66%) consideră că firmele care nu investesc în IaaS vor avea de luptat pentru a ține pasul cu cele care o folosesc acest tip de serviciu. Rezultatele au mai evidențiat și faptul că trecerea la IaaS a redus semnificativ timpul până la implementarea de noi aplicații și servicii și a scăzut costurile de întreținere în cazul a peste două treimi dintre respondenți (68%).

James Stanbridge, Vicepreședintele departamentului de Management de Produs IaaS pentru EMEA și APAC, a spus: “Studiul confirmă că investițiile în infrastructura cloud sunt rentabile. Firmele văd cum avantajele se întind cu mult dincolo de departamentul IT. Organizațiile obțin îmbunătățiri clare la nivel de productivitate, precum și capacitatea de a își concentra atenția de la menținerea unui nivel operațional la proiecte care aduc valoare adăugată. Dată fiind recunoașterea din partea respondenților a faptului că IaaS poate ajuta în transformare și inovare, ne așteptăm ca recuperarea investiției să fie mai rapida. Totuși, pentru puținele firme care încă mai au rezerve, studiul indică riscul clar de a rămâne în urma rivalilor mai agili.”

În plus, 20% dintre respondenți spun că IaaS îi ajută să își provoace concurenții. Constatările studiului reflectă beneficiile pe care clienții de IaaS Cloud ai Oracle le au din punct de vedere al infrastructurii în cloud ca având o mare disponibilitate, performanță ridicată și fiind eficientă din punct de vedere al costurilor.

Organizații printre care se numără Australian Finance Group, Benchmark, Pernod Ricard Asia, Telesoft și Total sunt câteva dintre cele care au ales infrastructură Cloud Oracle pentru a accelera inovarea și pentru a furniza experiențe excepționale clienților lor. Infrastructura Oracle Cloud, administrată, găzduită și sprijinită de Oracle, pune la dispoziția organizațiilor instrumentele de care au nevoie pentru a migra, a construi și a rula aplicații esențiale de afaceri și producție în cloud. Serviciile de infrastructură rapidă ale Oracle oferă un control complet și flexibilitatea de a rula atât sarcini de lucru tradiționale, cât și din cloud, cu economii previzibile.

Despre studiu și alte materiale

Oracle s-a asociat cu Longitude Research pentru a analiza 1610 de profesioniști în domeniul IT din Australia, Germania, India, Italia, Malaezia, Arabia Saudită, Singapore, Coreea de Sud și Marea Britanie despre experiența lor cu implementarea de infrastructură cloud și ce ar face ei altfel. Pentru rezultatele complete și informații suplimentare, citiți raportul Oracle aici.

Resurse suplimentare: “You & IaaS: The new generation”.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *