Find your $100k business idea in 10 days and get the first clients fast

Trebuie sa vorbim despre Kevin: proiectie de film si discutie pe tema cartii la Carturesti Verona

Joi, 5 aprilie, de la ora 19:00, în Grădina Verona, Editura Vellant şi Transilvania Film organizează o proiecţie în aer liber a filmului „Trebuie să vorbim despre Kevin”, ecranizat după romanul omonim al lui Lionel Shriver şi regizat de Lynne Ramsay. Este o ocazie tocmai bună de reluat dezbaterea carte versus film, de văzut ce aduce filmul în plus, dar şi ce nu a intrat pe peliculă din romanul autoarei americane.

Se întâmplă rar ca o carte şi filmul care o transpune pe ecran să fie la fel de bine primite de public şi de critică. În cazul „Trebuie să vorbim despre Kevin”, cartea a primit în 2005 prestigiosul Premiu Orange şi a devenit unul dintre cele mai citite romane în cluburile de carte americane, iar filmul a fost inclus în selecţia oficială la Cannes în 2011 şi a fost premiat sau nominalizat pentru regie sau actriţă în rol principal la Globurile de Aur, Premiile BAFTA, Festivalul de Film de la Londra ş.a.

Proiecţia de joi din Grădina Verona este un prilej de a-i vedea pe Tilda Swinton, John C. Reilley şi Ezra Miller în trei roluri memorabile, dar şi o ocazie – pentru cei care au citit deja romanul lui Shriver – de a studia cum au fost transpuse personajele Eva, Franklin şi Kevin pe ecran. Atât cartea, cât şi filmul îmbină inspirat ingredientele unui thriller cu momentele unui studiu aprofundat al ambivalenţei iubirii de mamă, ţinând cititorii şi spectatorii într-o continuă pendulare între vină şi empatie, răzbunare şi iertare, furie şi resemnare.

Intrarea la eveniment este liberă.

Grădina Verona, Librăria Cărtureşti, Str. Arthur Verona, nr 13-15, Bucureşti.

Bucuresti, 03.04.2012

{mosloadposition user9}

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *