free download 78 travel guides written by experts

Trape fum conforme normativului P118 2013/2015 oferite de Makroplast

Solutiile de protectie la foc si desfumare au beneficiat de o continua imbunatatire in Romania.

O serie de furnizori internationali au inceput sa comercializeze solutii in Romania. Schimbarile din piata si alinierea la standardele europene au adus o serie de modificari si in ceea ce priveste normativele in vigoare pentru securitatea la incendiu. In 2013 si in 2015 s-au adus o serie de modificari la Normativul de Securitate la Incendiu P118. Trapele de fum Makroplast intrunesc toate criteriile impuse de aceste normative.

Trape fum conforme normativului P118 2013/2015 oferite de Makroplast

Trape fum Makroplast

Makroplast este divizia Aluterm Group specializata in: policarbonat, trape de fum , luminatoare, copertine. Aluterm Group ofera solutii in piata constructiilor din anul 1993. Sediul central al companiei este in orasul Cluj-Napoca. Makroplast ofera solutii la nivel national prin cele 4 puncte de lucru (Bucuresti, Bacau, Timisoara, Cluj-Napoca) si prin reteaua nationala de distribuitori si companii care asigura montajul.

In cei peste 20 de ani de activitate, inginerii Makroplast, au oferit solutii pentru desfumare (trape fum) pentru mii de proiecte. Sectoarele vizate au fost atat cel industrial cat si cel civil (cladiri de birouri, spatii comerciale etc.).

Pentru desfumare Makroplast propune doua tipuri de solutii: desfumare prin trape fum actionate prin actuatoare pneumatice si desfumarea prin motoare de ferestre de 24V.
Despre trape de fum

Trapa de fum conform normativului P118 2013 este un dispozitiv de evacuarea fumului si a caldurii, integrat intr-un element de constructie care separa interiorul de exteriorul unei cladiri. Acest element de constructie prezinta un unghi mai mare sau egal cu 30 de grade fata de verticala.

Trapa de fum este un element ce asigura desfumarea prin tiraj natural care presupune evacuarea fumului si introducerea de aer proaspat.

Trapele de fum Makroplast respecta normativul european EN 12101-2. Trapele Makroplast respecta reglementarile aduse de normativul P118 2013 si prevederile IGSU (Inspectoratul General pentru Situatii de Urgenta)

Trapele de evacuare a fumului Makroplast sunt din clasa de fiabilitate Re 300 (300 cicluri); trapele cu functiune dubla, utilizate si ca ventilatie de confort vor fi supuse la 10.000 de cicluri de deschidere in pozitie de ventilare.

Clasificarea incarcarii la zapada este SL 250 (25 daN/m2) pentru zone cu altitudinea sub 400 m, SL 500 (50 daN/m2) pentru altitudini mai mari de 400 m dar sub 800 m si SL 500 (50 daN/m2) dar cu obligativitatea asocierii cu dispozitive care impiedica acumularea zapezii, inclusiv cu panta acoperisului si a trapei > 450, la altitudini > 800 m

Trapele de desfumare, inclusiv cele multifunctionale trebuie sa fie de clasa T00 (00 C) pentru temperatura ambientala si totodata de clasa B300 (3000 C pe timp de 30 minute) pentru expunerea la fum.

Solutiile Makroplast sunt conforme si cu toate clasificarile impuse de normativul P118 2013/2015. Astfel in functie de clasele risc de producere de incendiu, de volumul incintei unde se face desfumare si de constructia acoperisului, Makroplast va oferi solutia optima.

Domenii de aplicare a trapelor pentru desfumare

Domenii de aplicare ale trapelor de fum Makroplast in functie de clasificarile impuse de normativul P118/2013

Clasa 1

. Camine pentru batrani sau persoane cu handicap;
. Sali de auditie, sali de conferinte, de reuniuni, sali pentru asociatii, sali de cartier, sali de proiectie, sali de spectacol la care scena poate fi izolata;
. Restaurante, cafénele, baruri, braserii;
. Hoteluri, pensiuni;
. Sali de joc;
. Cladiri de invatamant;
. Cladiri pentru sanatate;
. Cladiri de cult;
. Cladiri administrative, banci birouri;
. Cladiri de sport acoperite;
. Muzee.

Clasa 2

. Sali de spectacol cu scena integrata in spatiul spectatorilor, la care decorurile sunt din produse A1 sau A2-s1d0;
. Sali polivalente;
. Sali de dans, baluri, cabarete;

Clasa 3

. Sali de spectacol cu scena integrata in spatiul spectatorilor, la care decorurile sunt din produse combustibile (cele din clasele E si F fiind interzise);
. Malluri, centre comerciale, magazine,
. Biblioteci, centre de documentare si consultare de arhive;
. Sali de expozitii, hale de orice fel

Makroplast s-a evidentiat in piata romaneasca atat prin produsele de inalta calitate cat mai ales prin capacitatea inginerilor de a oferi suport si consultanta pentru gasirea solutiilor optime la fiecare proiect.

Detalii complete despre solutiile de protectie la foc si desfumare (trape de fum) veti gasi in site-ul Makroplast.

Bucuresti, 07.08.2015
{mosloadposition user9}

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *