free download 78 travel guides written by experts

Tranzactie de 35 milioane de euro in antreprenoriatul romanesc

BDOasistata de BDO Romania in cooperare cu „Portnoi, Tudor & Asociatii” SPRL

Redoxim, unul dintre cei mai mari jucatori de pe piata distribuitorilor de ingrasaminte, va fi preluat de grupul irlandez Origin Enterprises pentru suma de 35 milioane de euro. Vanzarea companie catre grupul Origin Enterprises a presupus achizitia participatiei integrale de capital detinuta in mod egal de cei sase parteneri Redoxim, in cadrul unui proces elaborat de negociere.

Tranzactia a fost coordonata de Dan Stirbu, Partener Coordonator BDO Timisoara iar suportul legal aferent intocmirii documentelor necesare tranzactiei a fost asigurat de echipa „Portnoi, Tudor & Asociatii” SPRL, firma de avocatura afiliata BDO Romania, coordonata de Ciprian Portnoi- Avocat Partener Coordonator.

“A fost un proces complex, care a necesitat suportul specialistilor nostri din aproape toate liniile de business. Dupa 4 ani de colaborare, ne bucuram sa fim in continuare alaturi de clientul nostru Redoxim intr-o etapa atat de importanta de dezvoltare. Dorim sa multumim clientilor nostri pentru increderea de a negocia in numele lor si colegilor de la DLA Piper Dinu alaturi de care am reusit sa gasim solutiile care sa faciliteze aceasta tranzactie”, a declarat Dan Stirbu, Partener Coordonator BDO Timisoara.

Veniturile si profitul Redoxim s-au situat anul trecut la 238,3 milioane de lei (53,6 milioane de euro), respectiv 24,7 milioane de lei (5,6 milioane de euro). Compania are 190 de angajati si aproximativ 2.000 de clienti printr-o retea de distributie de 55 de unitati de retail.

Origin, care are in spate o companie elvetiana din industria alimentara si un fond care administreaza active de 30 mld. dolari, are in prezent operatiuni in Marea Britanie, Polonia şi Ucraina.

BDO Romania, a cincea firma de audit si consultanta din tara, are o experienta de 20 ani in prestarea de servicii profesionale. Cu peste 200 de profesionisti ce actioneaza in cadrul unor echipe multidisciplinare coordonate de 19 parteneri acreditati de organisme profesionale internationale si locale, ofera toata gama de servicii cerute de piata de audit si consultanta.

Prin apartenenta ca firma membra pentru Romania la reteaua BDO, retea ce ocupa locul cinci in ierarhia mondiala a firmelor de profil, incorporeaza in serviciile oferite cerintele standardelor profesionale si expertiza unei retele cu peste 59,000 profesionisti ce opereaza prin 1,328 birouri in 152 tari.

BDO Audit SRL, BDO Auditors & Accountants SRL, BDO Auditors & Business Advisors SRL, BDO Business Advisory SRL, BDO Business Restructuring SPRL, BDO Tax SRL si BDO Outsourcing Services SRL, societati romanesti cu raspundere limitata, sunt membre ale BDO International Limited, o companie din Regatul Unit al Marii Britanii şi Irlandei de Nord limitata prin garantie ("limited by guarantee"), si fac parte din BDO, retea internationala de firme membre independente.

BDO este denumirea comerciala pentru reteaua BDO si pentru fiecare dintre firmele membre BDO.

Bucuresti, 30.07.2015

{mosloadposition user9}

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *