metalshow

Transparenta mai mare in asocierile si parteneriatele TVR

Televiziunea Română va selecta proiectele la care va deveni partener conform unei strategii transparente şi unui set de criterii bine definite. Astfel, instituţiile culturale, ONG-urile, organizatorii de evenimente etc. au la dispoziţie o secţiune pe site-ul www.tvr.ro, unde sunt publicate informaţii şi un formular de înscriere. Prin intermediul acestuia, TVR primeşte propunerile de asociere la proiecte. Cererile vor fi analizate de o comisie, iar rezultatele vor fi anunţate public, inclusiv pe site-ul www.tvr.ro.

Conform obiectivelor strategice ale anului 2007, TVR îşi propune să sprijine cu prioritate iniţiative din următoarele domenii: salvarea şi conservarea patrimoniului naţional, reforma sistemului educaţional, industriile creative (film, artă contemporană, new media, dans). Alte criterii de care va ţine cont TVR sunt importanţa şi notorietatea publică a evenimentului.

„Pentru prima dată, TVR are o astfel de strategie, care impune nişte criterii clare în selectarea proiectelor la care devenim parteneri, dar mai ales transparenţă. Suntem un serviciu public de televiziune, vrem să sprijinim proiecte interesante, nu doar concerte şi festivaluri muzicale. Spre exemplu, e de datoria noastră să promovăm proiecte creative şi îndrăzneţe despre cum se poate reforma şi schimba în bine modul în care se face educaţie azi în România”, a declarat Tudor Giurgiu, preşedinte-director general al TVR.

Televiziunea Română se poate implica în parteneriate în mai multe forme: coproducţie, promovarea proiectului sau alte forme de susţinere prin mijloace specifice televiziunii. Propunerile de asociere pentru TVR pot fi trimise prin completarea formularului online în anumite intervale de timp, în funcţie de perioada de desfăşurare a proiectului. Astfel, pentru proiectele care se vor derula în perioada 1 martie – 15 iulie 2007, data limită de completare a formularului este 18 februarie 2007, pentru proiectele din perioada 15 iulie – 15 octombrie 2007, termenul este 1 aprilie, pentru proiectele ce urmează a se derula în perioada 15 octombrie 2007 – 15 ianuarie 2008, data limită este 1 iulie, iar pentru proiecte ce urmează a se derula în perioada 15 ianuarie 2008 – 15 aprilie 2008, termenul limită este 1 octombrie 2007.

Bucuresti, 1.2.2007

{mosloadposition user10}

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *