metalshow

Tramvaiul BOMBARDIER FLEXITY Outlook din Linz primeste premiul Red Dot pentru design

Capitala Culturala a anului 2009, orasul Linz, se mandreste cu un nou premiu primit de tramvaiul Flexity Outlook – dupa premiul “if”

Bombardier Transportation anunta faptul ca tramvaiul Bombardier FLEXITY Outlook, creat pentru orasul austriac Linz, a primit “Premiul de onoare” in cadrul  “Red Dot Awards”  la categoria Automobile si Transport. Premiul i-a fost inmanat designerului din Linz, Peter Döllmann.

Design-ul castigator al tramvaiului cu podea coborata a fost creat de Peter Döllmann in cooperare cu LINZ AG LINIEN si cu Bombardier Transportation, fiind adaptat pentru infrastructura existenta a orasului. Noul tramvai dezvolta, din punct de vedere tehnologic, tipul de tramvaie existente –  Cityrunner – ce opereaza cu succes in oras inca din 2001. 

Premiul Red Dot pentru design a fost acordat prima data in anul 1955 si este astazi una dintre cele mai mari si recunoscute competitii din tarile vorbitoare de limba germana, cu mai mult de 12,000 de participanti din peste 60 de tari. Juriul competitiei format din experti ofera “Premiul de onoare” pentru a recunoaste designul remarcabil si pentru a incuraja designerii sa continue in directia creativa aleasa.

Germar Wacker, Presedinte al Diviziei de Vehicule Feroviare Usoare, Bombardier Transportation, a declarat cu aceasta ocazie: “Bombardier este marca design-ului orientat spre viitor. Suntem foarte mandri de premiul oferit vehiculului nostru din Linz, care iese in evidenta prin cabina apreciabila si design-ul interior atragator. Acesta este bazat pe vehiculele care operau deja cu succes in Linz de aproximativ un deceniu. Nu in ultimul rand, premiul iese in evidenta prin asocierea cu alte recunoasteri pentru design, pe care le-am primit pentru Berlin, Bruxelles si Frankfurt.”

Walter Rathberger, membru al boardului de conducere al LINZ AG, a spus: “Tramvaiele FLEXITY Outlook au fost primele tramvaie cu podea 100% coborata si cu boghiuri cu seturi de roti conventionale. Acestea ofera un interior complet lipsit de trepte si asigura, asadar, un grad inalt de confort pentru pasageri. Suntem mandri sa fim in continuare compania cu cea mai moderna flota prin intermediul acestei noi generatii de vehicule remarcabile si sa fim capabili sa aducem o contributie importanta peisajului urban din Linz, capitala culturala a anului 2009.”

La baza crearii designului acestui nou vehicul au stat numerosi ani de operare zilnica. Cele 23 de tramvaie au fost comandate in iulie 2009. Primele vehicule vor fi folosite pe noua linie catre Harter Plateau. Livrarea primului tramvai este planificata pentru inceputul anului 2011. Vehiculele FLEXITY Outlook au 40 metri lungime, 2.3 metri latime si sunt capabile sa primeasca 224 de pasageri. Mai mult, acestea au un grad mare de fiabilitate si sunt potrivite pentru persoane cu dizabilitati. Design-ul exterior al noilor vehicule corespunde cu design-ul corporativ al LINZ AG.

Tramvaiele FLEXITY Outlook, care functioneaza in Linz inca din 2001, au fost primele tramvaie cu podea 100% coborata si cu boghiuri conventionale cu roti duble. Acest model a fost folosit pentru a crea vehicule pentru Innsbruck (Austria), Bruxelles (Belgia), Augsburg si Krefeld (Germania), Marsilia (Franta), Geneva (Elvetia), Valencia si Alicante (Spania) precum si pentru Eskisehir (Turcia). Pana in prezent au fost comandate 800 de tramvaie de tipul FLEXITY cu podea 100% coborata.
 
Despre LINZ AG

LINZ AG (Energie, Telecomunicatii, Trafic si Servicii municipale) este furnizorul de servicii de energie si pentru infrastructura din Linz si regiunile din zona superioara a Austriei. Statutul de furnizor de servicii multi-utilitare permite companiei sa ofere o gama larga de servicii si produse, printre care: electricitate, gaze naturale, incalzire, telecomunicatii, precum si evacuarea reziduurilor si a apei reziduale, transport public local si servicii municipale. Intreaga zona de servicii a LINZ AG se compune din 104 de locatii, fara a include zona Linz, cu o suprafata de aproximativ  2,300 km 2. In anul fiscal 2009, LINZ AG a atins o cifra de afaceri de 562 milioane de euro, avand o forta de munca de 2,696 de angajati.

Despre LINZ LINIEN GmbH

LINZ LINIEN GmbH, filiala a companiei LINZ AG, conduce sistemul de transport public local din Linz. Reteaua de rute, ce depaseste 190 de kilometri, este impartita in 3 linii de tramvai, 26 de linii de autobuz si 4 linii de troleibuz, precum si Pöstlingbergbahn. Aproape 97.5 milioane de pasageri au utilizat LINZ LINIEN in anul fiscal 2009.

Despre Bombardier Transportation

Bombardier Transportation, lider global in tehnologia feroviara, ofera cel mai vast portofoliu din industria feroviara si livreaza produse și servicii inovative ce seteaza noi standarde in mobilitatea sustenabila. Tehnologiile BOMBARDIER ECO4 – construite pe cele patru puncte-cheie ale energiei, eficienței, economiei și ecologiei – conserva energia, protejeaza mediul și ajuta la imbunatațirea performanței totale a trenului. Bombardier Transportation are sediul in Berlin, Germania, și este prezent in peste 60 de țari. Are o baza instalata de peste 100,000 de vehicule in intreaga lume. 

Despre Bombardier    

Lider mondial in solutii de transport inovativ, de la avioane comerciale la cele pentru afaceri pana la echipamente, sisteme si servicii de transport feroviar, Bombardier Inc. este o corporatie globala cu sediul  in Canada. Cifra de afaceri pentru anul fiscal incheiat la 31 ianuarie 2010 a fost de 19.4 miliarde USD, iar actiunile sale sunt tranzactionate la Bursa de Valori din Toronto(BBD). Bombardier este listata ca o componenta in indexurile Dow Jones Sustainability World si North America. Stiri si informatii sunt disponibile la: www.bombardier.com.

Bucuresti, 14.07.2010

{mosloadposition user9}

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *