free download 78 travel guides written by experts

Traineri internationali pentru elevii de liceu inscrisi in programul GROW

Peste 40 de tineri din 16 ţări se reunesc pentru 5 zile, în perioada 18-22 ianuarie, la Predeal pentru a fi formaţi în domeniul educaţiei non-formale. Demersul este parte din programul educaţional GROW, desemnat cel mai bun proiect educațional pentru tineret din România în anul 2012, dezvoltat de Şcoală de Valori în parteneriat cu AIESEC.

Cursul de formare de traineri în domeniul educaţional organizat de Școala de Valori este structurat în 2 module, fiecare reprezentând un set de concepte-cheie și competențe necesare viitorilor traineri pentru livrarea sesiunilor programului GROW, în liceu.

Managerii de proiect din fiecare oraș unde se desfășoară programul GROW alături de trainerii Școala de Valori, trainerii AIESEC şi reprezentanţii companiilor partenere transformă cele 5 zile de conferință într-o experiență de învăţare şi pregătire profesională intensă pentru studenții străini. Aceasta cuprinde: aprofundarea programului obligatoriu GROW, exerciţii şi simulări privind desfăşurarea sesiunilor proiectului dar şi teme precum diferenţele socio-culturale, profilul adolescentului român, informaţii despre sistemul educațional din România sau rolul şi impactul trainerilor în programul GROW.

Scopul conferinţei este acela de a forma peste 40 de traineri internaționali ce vin din țări exotice precum: Indonezia, Brazilia, Turcia, China, Mexic, Albania, Muntenegru, Estonia, Germania, Malaiezia, Costa Rica, India, Ucraina, Taiwan, Argentina și Pakistan, în domeniul educaţiei alternative, care să susţină ulterior sesiuni în cadrul programului GROW, ediţia de primăvară ce va începe la 24 ianuarie, în peste 170 de licee din România, prin intermediul căruia ne dorim să generăm acelaşi impact în rândul adolescenţilor români precum ne declară Cosmina Vrînceanu, participant GROW 09, din Colegiul Național "Emil Racoviţa" Iași, despre ediția de anul anterior.

„GROW pentru mine a însemnat multe noi legături cu oameni deosebiți, alături de care am împărtășit experiențe frumoase. Pot spune că mi-am îndeplinit toate așteptările și chiar le-am depășit pe unele. Această experiență m-a ajutat să îmi dezvolt încrederea în mine și mă bucur foarte tare pentru că mi-am mai îmbunătățit și capacitățile lingvistice, lucru de care sunt absolut sigură că îmi va fi de folos pentru tot restul vieții. Sincer, acum abia aștept următoarea serie de sesiuni GROW, pentru a mă reîntâlni cu foștii colegi deveniți acum prieteni și cu cei din consiliul de administrație care ne-au ajutat atât de mult și au făcut totul posibil.”

Pentru detalii vizitați site-ul proiectului GROW www.growedu.ro sau pagina de Facebook a proiectului www.facebook.com/growedu.ro.

Proiectul GROW este susţinut de Ministerului Educației Naționale, BRD- Groupe Société Générale, Biroul de Informare al Parlamentul European în România, HP, Zentiva, şi WNS.

Bucuresti, 17.01.2014
{mosloadposition user9}

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *