Find your $100k business idea in 10 days and get the first clients fast

Trafic.ro publica o noua serie de rezultate demografice

Trafic.ro a publicat astazi rezultatele unei noi serii de analize demografice realizate pentru site-urile inscrise care au optat sa faca parte din acest studiu. Obiectivul analizei demografice pe care Trafic.ro o realizeaza odata la doua luni este crearea unui profil socio-demografic al vizitatorilor unui site. Avand o imagine mai completa despre vizitatorii lor, site-urile inscrise in studiile demografice pot oferi continut, servicii si reclame mult mai bine targetate. Datele au fost colectate in perioada septembrie-octombrie 2007 prin intermediul unor chestionare online publicate pe fiecare dintre cele 304 de site-uri inscrise in acest studiu. Esantionul de respondenti a fost selectat pe baza informatiilor oferite de Trafic.ro, oferindu-se o sansa egala tuturor vizitatorilor de a raspunde la chestionar. In baza de date au fost incluse doar chestionarele completate in intregime.

Rezultatele studiului socio-demografic ne arata faptul ca majoritatea vizitatorilor site-urilor inscrise se situeaza in intervalul de varsta intre 20 si 39 de ani si beneficiaza de o educatie cel putin la nivelul liceului, raportul intre femei si barbati fiind de 40% la 60%. Dintre respondenti, peste 90% utilizeaza internetul zilnic sau aproape zilnic, in scop informativ (76%), in scop de divertisment (75%) sau pentru comunicare prin e-mail (51%).

Ca si preferinte legate de consum, in ultimele 12 luni, respondentii au achizitionat in proportie foarte mare articole de imbracaminte si incaltaminte (91%). Mai mult de jumatate dintre acestia au achizitionat si un telefon mobil in aceasta perioada (68%). Printre celelalte tipuri de produse preferate se numara in principal aparatura electronica si electrocasnica. Atunci cand cumpara, respondentii prefera sa achizitioneze bunuri de folosinta indelungata (68%) si fac acest lucru in magazinele de specialitate sau in supermarket.

Pentru informatii socio-demografice detaliate pe fiecare site in parte va recomandam sa vizitati Trafic.ro si sa dati click pe site-urile ce au un in dreptul descrierii lor. Inscrierea pentru participarea la aceste studii demografice este gratuita si o recomandam tuturor site-urilor ce au cel putin 15.000 de vizitatori lunari, deoarece este nevoie de un anumit numar de vizitatori pentru a obtine rezultate relevante din punct de vedere socio-demografic. Pentru urmatorul val de analize ce se desfoara in perioada noiembrie-decembrie 2007, s-au inscris 347 site-uri. Rezultatele acestui studiu vor fi publicate in Trafic.ro in luna ianuarie 2008.

Bucuresti, 7.12.2007

{mosloadposition user10}

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *