free download 78 travel guides written by experts

Tradus: Interesul românilor pentru vehicule comerciale rulate a crescut cu 34% în aprilie

  • În Spania, țară puternic afectată de coronavirus, se înregistrează o rată de creștere a cererii de vehicule comerciale rulate de 41%
  • Creștere cu 44% a anunțurilor listate în platformă în luna aprilie
  • Oferta din Polonia a crescut cu 129% luna trecută

Tradus, platformă globală online pentru autovehicule comerciale și echipamente rulate a analizat activitatea utilizatorilor de pe platformă din luna aprilie, iar datele indică o creștere de 44% a numărului de vehicule listate în Europa. În același timp, datele arată și o relansare a activității economice, după etapa de stagnare a economiei cauzată de criza de coronavirus resimțită în luna martie.

“Indicatorii arată o creștere semnificativă în activitatea de tranzacționare, lucru pe care noi îl considerăm pozitiv. Din cauza faptului că investițiile tind să fie amânate acum, cererea rămâne oarecum în urmă, dar aici de asemenea, putem vedea o creștere moderată. Șocul din luna martie a trecut cu siguranță.” este de părere Nadja Sörgel, General Manager al Tradus.

Europa: creșteri semnificative în activitatea de tranzacționare, cererea este încă în urmă

Pe parcursul lunii aprilie, platforma de tranzacționare online a înregistrat o creștere puternică a ofertei (+44%) și o creștere semnificativă a cererii (+19%). Utilajele agricole au înregistrat însă o mică scădere a ofertei, probabil din cauza faptului că sezonul agricol a început fără mari perturbări.

% creștere a anunțurilor vânzătorilor

% creștere a vizualizărilor anunțurilor

Transport

Construcții

Agricultură

Total

Transport

Construcții

Agricultură

Total

Toate țările

24%

32%

-11%

44%

24%

21%

13%

19%

O privire asupra țărilor: diferențe majore în Europa

Topul țărilor cu interes în creștere (vizualizări ale anunțurilor)

Transport

Construcții

Agricultură

Total

Spania

47%

35%

21%

41%

România

29%

56%

39%

34%

Franța

40%

25%

9%

28%

Olanda

17%

17%

28%

19%

Ungaria

17%

17%

16%

17%

O privire la nivelul fiecărei țări arată diferențe însemnate, care par să contrazică parțial situația infectărilor. Polonia, de exemplu, conduce în topul țărilor de creștere a ofertei, în ciuda infectărilor în creștere și a restricțiilor care sunt în continuare în vigoare, în timp ce în Spania, care este una din cele mai afectate țări, se întrevede optimist o cerere în creștere:

Topul țărilor cu ofertă în creștere (anunțuri)

Transport

Construcții

Agricultură

Total

Polonia

21%

37%

39%

129%

Germania

38%

6%

4%

38%

Olanda

7%

58%

-27%

13%

Spania

48%

-24%

-62%

11%

Franța

-20%

253%

-59%

2%

România se află pe locul doi în topul țărilor cu interes în creștere, înregistrând cu 34% mai multe vizualizări ale anunțurilor în total. Acest lucru arată că, pe plan local, cumpărătorii sunt dispuși să investească în vehicule comerciale rulate, cea mai mare cifră înregistrându-se în domeniul construcțiilor, unde interesul cumpărătorilor a crescut cu 56%.

”Două piețe de interes pentru vânzători sunt acum Spania și România, după cum putem vedea din creșterea interesului și a cererii pe aceste piețe. Pe de altă parte, o creștere dinamică a ofertei poate fi văzută în Polonia și Germania”, spune Sörgel. Aceasta crede că tranzacțiile locale se vor relua primele, dar că exporturile vor urma îndeaproape. Țări ca Polonia și Germania vor beneficia de acest lucru, deoarece sunt în mod tradițional țări exportatoare pe acest segment. În ceea ce privește stabilitatea prețului, Sörgel vede Germania și Olanda într-o poziție bună, deoarece cererea și oferta sunt de regulă echilibrate acolo.

Tradus - vehicule comerciale rulate

Repornirea economiei, inclusiv a sectorului vehiculelor comerciale, este acum un subiect major în toată Europa. Vehiculele comerciale sunt considerate o parte principală în dezvoltarea economică, iar Tradus a luat măsuri pentru a stimula comerțul internațional cu vehicule comerciale uzate. Vânzătorii care se înregistrează acum pe platformă o pot folosi gratuit pentru două luni. Motto-ul este: plătești o lună, primești două luni în plus gratuit. Deoarece mediul online oferă posibilitatea tranzacționării fără contact, oferta este acum primită cu mare interes.

Datele au fost colectate din nouă țări europene, analizându-se sectoarele de construcții, agricultură și transport. Ca indicatori pentru cerere, ofertă și activități de tranzacționare, specialiștii au analizat numărul de vizualizări ale anunțurilor, a ofertelor și volumul total de anunțuri. Perioada de comparație: primele săptămâni din aprilie (1- 15 aprilie 2020) vs. ultimele două săptămâni din aprilie (16–30 aprilie 2020).

Despre Tradus

Tradus este o platformă globală dedicată autovehiculelor comerciale și echipamentelor rulate. Lansată în 2017, Tradus are misiunea de a simplifica vânzarea și cumpărarea de autovehicule comerciale rulate la nivel internațional, cu ajutorul tehnologiei. Platforma aduce împreună cumpărători și vânzători din peste 40 de țări.

Vânzătorii ajung la o bază de cumpărători validată în toată Europa și nu numai. Cumpărătorii pot accesa un portofoliu larg și cuprinzător de oferte internaționale, beneficiind de evaluări de prețuri bazate pe date. Tradus este una dintre cele mai importante platforme pentru vehicule comerciale și mașini în transport, agricultură și construcții.

Tradus.com este prima platformă online care oferă 100% transparența prețurilor pentru vehiculele comerciale, o abordare nouă pe piața de vehicule comerciale second hand. Compania calculează prețul de piață aproximativ (valoarea de piață Tradus) pentru vehiculele comerciale listate, pe baza unor informații și parametri (de exemplu: kilometraj, țara de origine, anul de construcție, orele de funcționare, originea, puterea motorului etc.).

Acest lucru permite utilizatorilor să vadă cu ușurință pe o scară clară a prețurilor dacă prețul de listă este „mare”, „bun”, „corect”, „mare” sau „prea scump”. Vânzătorii beneficiază de criterii de preț și își pot ajusta strategia de preț în consecință. Algoritmul complex și inteligent care stă la baza Indicelui de valoare de piață Tradus (TMV) este dezvoltat de specialiștii platformei. Filtrele de căutare practice și navigarea intuitivă simplifică căutarea. O hartă interactivă arată locul în care se află vehiculul și identifică ușor locația vânzătorului.

Prin doar câteva clickuri, cumpărătorii de pe Tradus pot găsi vehicule comerciale potrivite pentru ei, la cel mai bun preț. Filtrele de căutare practice și navigarea intuitivă simplifică căutarea.

Tradus face parte din portofoliul companiei OLX Group. Grupul OLX este cea mai importantă platformă online pe piețele emergente, cu 19 piețe si peste 350 de milioane de cumpărători din 40 de piețe.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *