free download 78 travel guides written by experts

Traditii si Flori de Sarbatori in Parcul Cismigiu

Ca în fiecare an, în perioada sărbătorilor pascale, Parcul Cișmigiu găzduiește un eveniment devenit tradiție în Capitală, „Tradiții și Flori de Sărbători”.

Organizat de Primăria Municipiului București, prin creart – Centrul de Creație, Artă și Tradiție și aflat la cea de-a VI-a ediție, evenimentul dedicat sărbătorilor pascale se desfășoară în perioada 4 – 13 aprilie 2015.

În fiecare zi, între orele 10:00 și 20:00, bucureștenii sunt așteptați să intre în atmosfera de sărbătoare din Parcul Cișmigiu, creată cu ajutorul unor decoruri ce creionează o poveste de primăvară de excepție.

Astfel, în parc vor înflori lalele luminoase supradimensionate, Foișorul se va transforma într-o imensă cutie muzicală, iar porțile în litere acoperite cu iarbă și flori. Decorul va fi completat cu ouă decorative uriașe ce pot fi pictate de trecători, iar Iepurașul va apărea într-un car tras de o găină, gata să vestească primăvara și să se pozeze cu vizitatorii târgului.

Nu vor lipsi concertele, piese de teatru pentru copii, dans, ateliere de creație, expoziție de iepuri și miei, plimbări cu ponei pentru cei mici și tradiționalul târg de sărbători.

Târgul tradițional de sărbători

Și în acest an, Târgul de Paște reunește meșteri populari, producători și artiști plastici din toate zonele țării. Bucureștenii vor putea alege dintr-o gamă bogată de produse tradiționale românești: icoane și ceramică, podoabe și bijuterii handmade, oua încondeiate, țesături, păpuși, decorațiuni și obiecte meșteșugărești realizate din lemn, piele și sticlă, miere, magiun, prăjituri, cozonaci, gogoși, plăcinte, brânzeturi și preparate din carne.

Surprize pentru cei mici

„Tradiții și Flori de Sărbători” se adresează și celor mici, în cadrul evenimentului fiindu-le pregătite o serie de surprize: plimbări cu poneii, spectacole de teatru, sesiuni de face painting, animatori și ateliere de creație.

Astfel, în fiecare weekend, între orele 11:00 și 14:00 și 16:00 și 19:00, la Foișorul din Cișmigiu vor avea loc ateliere de creație educativ-distractive pentru cei mici.

Spectacole de teatru interactiv și muzical

Micii spectatori se vor putea bucura de o serie de spectacole de teatru de excepție, prin intermediul cărora vor face cunoștință cu Rabdarică și Mofturică, sau cu personajele lui Ion Creangă, Nică și universul copilăriei, Capra cu trei iezi și alte povești de neuitat.

„Rabdarică și Mofturică în misiune cu Zâna Măseluță” este un spectacol jucăuș și plin de umor, dar mai ales educativ, o poveste în care copiii vor învăţa despre cum să ne fim de ajutor unii altora, despre generozitate, empatie și încredere, despre cum să facem faţă temerilor și să ne exprimăm emoţiile. Spectacolul îi invită pe copii să se bucure de prezent, acest timp nesfârșit al copilăriei, în care joaca este cea mai serioasă îndeletnicire.

„Nică și poveștile sale” reinventează poveștile copilăriei, ale unei generații trecute, în maniera copilăriei generației de astăzi. Autenticitatea copilăriei lui Nică, universul său plin de miracole, joaca, șotii, veselie, toate scăldate în lumină și mirare este plin de generozitate și pentru copilul de azi. În plus, învățăm că umorul ne ajută să trecem chiar și peste cele mai imposibile situații.

Cei mici se vor putea bucura și de alte spectacole de teatru, precum „Un lup, o capră și trei iezi”, „Lumea iepurașului” și „Capra cu trei iezi”.

Ateliere de creație

De asemenea, copiii vor putea participa și la o serie de ateliere în cadrul cărora vor picta ouă, vor decupa sau vor realiza diverse creații din flori

În cadrul atelierului "Puișori, fluturași și iepurași poznași pentru zilele de Paști" copiii vor decupa și lipi din cartoane colorate personaje fermecate: iepurași mintenași, puișori și fluturași poznași. Aducem primăvara în coșul bucuriei pentru a întâmpina Paștele cu mare veselie.

Copiii iubesc natura, adoră florile și sunt curioși din fire. În ziua de Florii aceștia sunt așteptați să se conecteze cu frumusețea naturii prin descoperirea florilor, a culorilor și a felului în care pot fi acestea împletite în combinații unice la atelierul „Flori din grădina mea”.

Atelierul „Ouă pictate și decorate pentru mese îmbelșugate” se adresează copiilor cărora le place să picteze și să decoreze. Sărbătoarea e aproape, așa că vă așteptăm la joacă într-un atelier creativ unde vom picta și decora împreună cele mai originale ouă de Paști, tocmai bune de așezat pe masa îmbelșugată.

"Povestea iepurașului de Paști”, „Dansul iepurașilor”, „Să ne jucăm creativ”, „Coronițe decorative de Paști”, „Zânuțele Primăverii”, „Magia culorilor de primăvară”, „În câte feluri se poate face un iepuraș?” sunt alte ateliere inedite în cadrul cărora copiii își vor putea pune creativitatea și îndemânarea la încercare.

Concerte de muzică

Pe scena amplasată lângă Foișor vor concerta cvartete, fanfare, orchestre, coruri, trupe și artiști îndrăgiți: Andreea Bănica & Band, Adrian Sînă feat. Lidia Buble, Trio Zamfirescu și Adrian Nour, Provincialii, Jazz Hot Club România, Tudor Turcu, Maxim, Noni Ene, Trupa Stema, Corul de Copii Radio, Orchestra Națională „Valahia” alături de vedete ale muzicii populare.

Accesul publicului la evenimente este gratuit.

Pentru mai multe detalii despre eveniment, consultați pagina de Facebook https://www.facebook.com/TraditiisiFlorideSarbatori?fref=ts și site-ul www.creart.ro.

Bucuresti, 01.04.2015
{mosloadposition user9}

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *