metalshow

Traditii autentice pentru comunitatea contemporana

* Vernon Foster in dialog cu Mario Barangea

Joi, 13 noiembrie 2014, orele 19.00 la Sala Studio a USH

"Nimic nu traieste mult;
Numai pamantul si muntii." (Cantec de moarte al indienilor Sheyla)

Editura Herald, in parteneriat cu Universitatea Spiru Haret, cu sprijinul Fundatiei Floarea Vietii si al comunitatii Spiritualitate Nativ Americana din Romania au placerea de a va prezenta conferinta publica Transmiterea traditiilor autentice in folosul comunitatii contemporane – un dialog intre nativul american Vernon Foster si Mario Barangea.

Evenimentul (cu intrare libera) este centrat in jurul invitatului Vernon Foster, care traieste si lucreaza in Romania de cativa ani, si este inspirat de cea mai recenta aparitie editoriala din colectia SAMANISM aparuta la editura Herald: Marea Viziune. Povestea lui Black Elk.

Pe parcursul dialogului condus de Mario Barangea veti putea afla detalii despre cele mai importante ceremonii de vindecare ale nativilor americani (pipa pacii, dansul soarelui, sauna vindecatoare), despre istoria nativilor, destinul cultural si intelepciunea lor straveche care poate fi folosita si astazi pentru armonizarea vietii.

Vernon Foster
FB – https://www.facebook.com/spiritualitatenativamericana
WEB – //spiritualitatenativamericana.wordpress.com
Interviu – https://www.youtube.com/watch?v=0WuJQsfphT0.

Vernon Foster este un nativ american din tribul Klamoth/Modoc Yahooskin, este purtator de cuvant la nivel international al nativilor americani, activist din 1968 pentru drepturile nativilor americani, organizator al unor programe precum Buffalo Hearts sau Red Road Journeys, pastrator al invataturilor spirituale ale tribului Lakota de peste 30 de ani. Lucreaza si cu publicul din Romania, expunand celor interesati metode de vindecare folosite de secole. Este pastrator al pipei sacre, Chanumpa si cunoscator al ceremoniei Dansul Soarelui.

Mario Barangea
WEB – www.poiematike.blogspot.com
WEB – www.noxtatic.blogspot.com
Interviu – https://www.youtube.com/watch?v=S6QHSsOKyHk.

Mario Barangea este doctorand al Facultatii de Filosofie – Universitatea din Bucuresti, a realizat un Master in Studii Religioase (Traditii si Texte) – Universitatea din Bucuresti avand ca subiecte de interes samani, druizii, magii si alti "intermediari catre Cei de Sus" cum ii place sa declare. A petrecut un an de citit si conspectat Sfinti Parinti din Orient si Occident cu scopul de a scrie o lucrare despre "paradoxul tranfigurarii" sub forma studiilor de master si este licentiat in filosofie la aceeasi Universitate din Bucuresti.

In vremea din urma am descoperit ca pot sa scriu despre ce gandesc, ca ma gandesc rar la lucruri cu adevarat importante, ca imi doresc sa pictez, sa citesc, sa dorm, sa ma plimb, sa contemplu. Totul natural. – Mario Barangea

Marea viziune. Povestea lui Black Elk, un om sfant al poporului Sioux Oglala – este cartea-marturie a unei extraordinare viziuni spirituale avute de un batran vraci Sioux, in timpul marilor incercari ale indienilor din preerii. Ideile ei sunt revolutionare, asa cum au fost intotdeauna viziunile profetice, revolutionare nu in sferele economiei sau ale politicii, ci in ideea universala a intelesului tainic al vietii. Este revelatia unui om sfant si dezvaluirea acelui quo vadis pe care toti oamenii il cauta pentru ei insisi si pentru altii.

Viziunea lui Cerb Negru transcende granitele de rasa, crez sau geografie. Este tot atat de universala ca invataturile lui Buddha, Hristos sau Muhammad, sau ca doctrinele lui Marcus Aurelius si Sf. Toma d`Aquino. Universalitatea Marii Viziuni e dovedita si de traducerea cartii in numeroase limbi. Cerb Negru nu era stiutor de carte si nu vorbea engleza. Era un "stravechi", asteptandu-si sfarsitul de obste in Rezervatia Pine Ridge, sperand numai ca va putea "pastra marea sa viziune pentru omenire".

Va multumim pentru interesul acordat acestui eveniment special!

Eveniment: //on.fb.me/1tfMS4G.

Organizatori: Editura Herald si Universitatea Spiru Haret

Sustinatori: Fundatia Floarea Vietii, Comunitatea Spiritualitate Nativ Americana din Romania

Parteneri media: TvCity.ro, Sensotv.ro, TraiesteConstient.ro, DrumulSpreCentru.ro, Fundatia Calea Victoriei, RomaniaPozitiva.ro, Filme-carti.ro, Ed4Lead, Bookaholic.ro, Bookblog.ro, Amintiridincalatorie.ro, Bookuria.info, AndreeaTalmazan.ro, Staupenet.ro, Cartidelumina, Societatesicultura.ro, Artout.ro, Nierika.ro, ChemareaSufletului.ro, Fundatia Pretuieste Clipa

Bucuresti, 10.11.2014
{mosloadposition user9}

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *