Shadow

TPP digital – THE POLARITY PARTY, un eveniment coregrafic participativ care examinează polarizarea. Fără dans. Dar cu toate celelalte senzații ale corpului

Teatrul Apropo prezintă în data de 15.01.2022 orele 20.00 EET atelierul ”The Polarity Party – digital”.

Condus de Michael Douglas Kollektiv și Dana Caspersen, The Polarity Party integrează practici atât din domeniul coregrafiei, cât și al angajamentului în conflict. Evenimentul invită participanții într-o experiență atât intimă, cât și analitică, folosind acțiunea fizică ca o modalitate de a organiza ideile și de a face vizibile gândurile.

Cum se întâmplă:
Toată lumea participă;
Vom avea multe schimbări de perspectivă și ale scenei gândurilor noastre;
Scufundări profunde în conversații foarte structurate cu ceilalți;
Vom utiliza gesturi simple și senzații fizice ca formă de anchetă colectivă;
Un final surpriză creat de fiecare dintre noi (fără participarea inhibantă a unor martori);
Nu necesită dans sau abilități fizice.

Întrebările pe care le vom explora:
Ce este polarizarea?
Cum ne afectează polarizarea ca indivizi și comunități?
Cum influențează acțiunile noastre nivelurile de polarizare din lume?

afis The Polarity Party

Următorul eveniment Polarity Party este pe 15 IANUARIE 2022 la 20:00 EET/19:00 CET.

Pentru înscrieri, înregistrați-vă aici: https://docs.google.com/forms/d/1GLQFRCoXDwsAYhLPdkxYsP5kGuPMt9RSuBrXBL0EIDY/viewform?edit_requested=true.

Înscrierile se vor închide cu 30 de minute înainte de începerea evenimentului.

Veți primi un link de acces pe Zoom înainte de eveniment.

Participarea este gratuită.

Evenimentul face parte din programul european de finanțare ”Perform Europe”.

Perform Europe este un proiect finanțat de UE, menit să regândească modul în care artele spetacolului sunt prezentate peste hotare într-un mod mai incluziv, mai durabil și mai echilibrat, testând noi practici de turnee și oferind recomandări de politici pentru o viitoare schemă de sprijin a UE. Această călătorie de 18 luni include o fază de cercetare, lansarea unei platforme digitale, testarea unei scheme de sprijin și elaborarea recomandărilor de politici.

Perform Europe este finanțat de Programul Europa Creativă al Uniunii Europene și co-administrat de un consorțiu de 5 organizații: IETM – Rețeaua internațională pentru artele spectacolului contemporan, Asociația Festivalurilor Europene (EFA), Circostrada, EDN – Rețeaua Europeană de Dansuri și IDEA Consult.

Michael Douglas Kollektiv (Germania), unul dintre căștigătorii ”Perform Europe”, va realiza Turneul European ”The Polarity Party” după cum urmează:
15 ianuarie 2022 (20.00- 22.00 EET): Eveniment Online în parteneriat cu Teatrul Apropo, România
18-20 mai 2022: Eveniment live și Masterclass pentru artiști în parteneriat cu Teatrul Apropo, România
23-25 iunie 2022: Eveniment live și Masterclass pentru funcționari în domeniul juridic în parteneriat cu Forumul European pentru Justiție Restaurativă din Sassari (European Forum for Restorative Justice`s conference în Sassari), Belgia
27-29 iunie 2022: Eveniment live în parteneria cu Festivalul Malta, Poznań (Malta Festival Poznań), Polonia

Coordonatorul turneului este ”Forumul European pentru Justiție Restaurativă” (European Forum for Restorative Justice`s Conference) din Belgia, o organizație care oferă victimelor posibilitatea de a ajunge la o înțelegere comună și la un acord cu privire la modul în care poate fi reparate incidentele sau traumele, ajungându-se la dreptate prin intermediul dezbaterii.

Totalitatea proiectelor căștigătoare în cadrul Platformei Perform Europe le puteți vedea aici: https://www.ietm.org/system/files/publications/Perform%20Europe%20Projects%202021-2022_0.pdf.

Evenimentul este realizat cu sprijinul Perform Europe, ca parte a proiectului The Polarity Party.

Evenimentul on-line ”The Polarity Party” din data de 15 ianuarie face parte și din proiectul cultural ”Ziua Reconcilierii”, realizat cu sprijinul Ministerului Culturii, în cadrul manifestărilor prilejuite de sărbătorirea Zilei Culturii Naționale 2022.

Leave a Reply

Your email address will not be published.