free download 78 travel guides written by experts

„Totul conteaza!” de Ron Currie Jr.

TOTUL CONTEAZA !

Autor: Ron Currie Jr.
Traducere din engleza de Gabriella Eftimie
Colectia: Funky Fiction
Nr. de pagini: 464
Pret: 39.00 lei
Editura Pandora M

Romanul Totul conteaza! a primit Premiul Alex Award al American Library Association si a ocupat locuri fruntase in topurile de carte pe 2009 ale publicatiei Los Angeles Times, ale postului National Public Radio si ale site-ului Amazon.com.

„Al naibii de haios! Electrizant.” – New York Times

Inca din burta mamei, Junior Thibodeau stie cu precizie cat mai are de trait lumea in care el inca n-a aparut: o voce misterioasa ii descrie cum un meteorit va distruge Pamantul in exact 36 de ani, 168 de zile, 14 ore si 23 de secunde de la nasterea lui. Cu vestea nelinistitoare a apropiatei apocalipse in minte, Junior se va intreba toata viata: „Oare conteaza ceva din ceea ce fac?”. Aceeasi voce insa ii dezvaluie si secrete despre tatal, fratele si iubita lui, ii ofera si remediul pentru cancer si-l ajuta sa impiedice bombardarea unor cladiri de birouri. Desi este in mod limpede un ales si are veleitati de adevarat profet, Junior nu poate castiga orice batalie…

Intr-un roman sclipitor si plin de umor – uneori, tandru, alteori, muscator, Ron Currie Jr. parodiaza savuros distopiile ce anunta Apocalipsa si creeaza un personaj a carui inocenta la marginea genialitatii aminteste de Forrest Gump. Dincolo de apocalipsele minore ale vietii de zi cu zi, de oroarea unei lumi in continua degradare, esential ramane acest mesaj: TOTUL CONTEAZA!

Comparat adesea cu Kurt Vonnegut sau Raymond Carver, Ron Currie Jr. este, la doar 36 de ani, unul dintre cei mai promitatori tinerii scriitori ai Americii.

Ron Currie Jr. s-a nascut in 1975, in Waterville, Maine, SUA. A publicat fictiune in Glimmer Train, The Sun, Other Voices, The Nervous Breakdown si Night Train. A debutat editorial in 2007 cu volumul de povestiri God is Dead, recompensat cu Young Lions Fiction Award decernat de New York Public Library. In 2009 a publicat romanul Totul conteaza!, care a avut un mare succes de critica si de public.

Bucuresti, 04.11.2011

{mosloadposition user9}

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *