free download 78 travel guides written by experts

Tot mai mulți români folosesc filtre de apă potabilă pentru acasă, iar motivele sunt unele bine întemeiate!

Sistemele de filtrare a apei au început să fie din ce în ce mai folosite și în țara noastră. Interesul consumatorilor de apă de la robinet pentru apa fără impurități a crescut considerabil în ultimii ani și asta în primul rând datorită rezultatelor studiilor științifice.

Clorul a început să fie adăugat în apa de băut la începutul secolului al XIX-lea și cu timpul, până în anul 1904, a devenit un standard național pentru eliminarea microorganismelor posibil dăunătoare pentru organism.

În corpul uman, clorul are un rol foarte important. Împreună cu alte minerale, el contribuie la formarea oaselor și a dinților, reglează presiunea osmotică, intră în componența acidului clorhidric care ajută la realizarea digestiei și are un rol depurativ asupra ficatului. Dar pentru că se găsește din abundență în sarea de masă, denumită chimic și clorură de sodiu, dar și în alimente consumate frecvent precum roșiile, salata, țelina sau măslinele, nu este necesară creșterea cantității sale prin aportul de suplimente alimentare sau alegerea apei de băut bogată în clor.

purificator apa

Ce efecte are clorul asupra sănătății organismului uman atunci când este consumat în mod excesiv?

Când se depășește o anumită cantitate de clor la nivelul corpului, acest mineral poate avea o acțiune puternic iritantă asupra intestinelor și sistemului digestiv, contribuind de asemenea și la acumularea radicalilor liberi.

Unul din cele mai mari riscuri pe care îl reprezintă consumul exagerat de clor este apariția cancerului la colon, motiv pentru care în Statele Unite ale Americii acest mineral este considerat o substanță chimică dăunătoare.

Cum se poate evita consumul clorului din apa de băut?

Cel mai simplu, mai convenabil și mai practic mod de a controla consumul de clor este utilizarea unui purificator apă cu osmoză inversă. Un astfel de produs se poate cumpăra de pe site-ul homedelux.ro, un motor de căutare cu peste 50.000 de produse vândute de site-urile partenere și care oferă informații detaliate despre cele mai performante bunuri pentru uz casnic.

De exemplu, atunci când urmărești să afli cum să alegi cel mai bun filtru de apă potabilă pentru acasă, cel mai bun aspirator sau cel mai bun aragaz electric, tot ce trebuie să faci este să accesezi site-ul Homedelux și să cauți acolo în funcție de cuvintele cheie specifice, informațiile care te interesează.

Rezultatele eliminării clorului din apa potabilă cu ajutorul unui purificator de apă cu osmoză inversă se pot observa din primele săptămâni după instalarea aparatului. Eliminând clorul, dar și alte impurități din apă, purificatorul oferă un produs mai curat și mai potrivit pentru sănătatea corpului uman.

De asemenea, utilizată și pentru gătit sau spălat, apa purificată face posibilă gătirea unor alimente mai cremoase și mai savuroase, cu un miros mai plăcut și cu un conținut de clor echilibrat, obținut doar din folosirea unor legume și fructe care conțin clor. Iar în ceea ce privește spălarea vaselor, apa fără clor nu lasă depuneri inestetice de “piatră” pe suprafața paharelor și farfuriilor, curățându-le perfect și făcându-le plăcute la atingere.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *