free download 78 travel guides written by experts

Tot mai mulți părinți optează pentru educația copiilor în natură: Grad de ocupare de 90% la singura grădiniță din pădure

Deși mai sunt aproape două luni până la începerea anului școlar 2018-2019, locurile disponibile la grădinițele private din București sunt limitate. Este și cazul Karin’s Kids Academy Băneasa, singura grădiniță din pădure din țară, unde gradul de ocupare este de circa 90%.

„Karin’s Kids Academy a devenit, în mai puțin de un an de la deschidere, una dintre cele mai căutate grădinițe din București. Acest lucru se datorează faptului că ne desfășurăm toate activitățile în mijlocul naturii și/sau folosindu-ne de elemente din natură. Suntem conștienți de beneficiile pe care mediul natural le are în dezvoltarea copiilor și ne dorim să formăm copii și, ulterior, adulți cu un stil de viață sănătos”, declară Dan Prediger, co-fondatorul Karin’s Kids Academy Băneasa.

karins

Potrivit reprezentantului grădiniței din pădure, cererea cea mai mare este la nivelul de vârstă 1,6-3 ani. „Am început anul scolar 2017-2018 cu o singură clasă la acest nivel de vârstă, iar la începutul lunii martie 2018 am mai deschis o clasă, care s-a ocupat în mai puțin de o lună și jumătate. În septembrie 2018 vom mai deschide 4 clase la care am început înscrierile încă din luna iunie. Două dintre clase sunt deja ocupate, iar celelalte două clase în proporție de peste 70%”, mai explică Dan Prediger.

Potrivit unui sondaj realizat în acest an de această grădiniță, cele mai importante criterii pe care părinții le iau în considerare atunci când aleg grădinița pentru copiii lor sunt: programul educațional și o gamă cât mai variată de activități extrașcolare, accesul copiilor la aer curat și natură, alimentația și pregătirea cadrelor didactice.

„Suntem printre puținele grădinițe unde peste 95% dintre părinți semnează contractul de școlarizare fără să-și dorească să cunoască cadrele didactice, ei având încredere în instituție și în programul educațional propus”, mai adaugă reprezentantul grădiniței din pădure.
În prezent, în București își desfășoară activitatea peste 250 de grădinițe, mai mult de jumătate dintre acestea (130), fiind unități private.

Educația în natură, un model în educație
Începând din 1 iunie 2018, Karin’s Kids Academy a lansat campania „Educația în natură”, prin care își propune propagarea informațiilor despre cum putem participa activ și integrat (părinți, educatori, societate civilă) la includerea naturii în educație, pentru o societate sănătoasă și matură.

„Sunt din ce în ce mai multe grădinițe din țară care ne contactează rugându-ne să-i ajutăm cu idei de activități educaționale în natură. De aceea, începând din septembrie 2018, vom organiza diferite traning-uri pentru cadrele didactice, despre cum poți desfășura activități educative în natură sau cu elemente din natură”, explică reprezentantul Karin’s Kids.

Curtea gradiniței Karin’s Kids este singura din țară care respectă toate recomandările celor mai prestigioase institutii americane de profil. Curtea nu este un simplu loc de joacă, ci o extensie a sălilor de clasă, fiind amenajată în 15 zone experiențiale care permit educatorilor să desfășoare toate activitățile educative în curte. În fiecare zonă din curte se urmărește stimularea și dezvoltarea unui anumit tip de inteligență: logico-matematică, lingvistică, muzicală, vizual-spațială, naturalistă, corporal-chinestezică, interpersonală și intrapersonală. De aceea, copiii își petrec 90% din timp în aer liber.

Avantajele unei astfel de abordări se regăsesc în rezultatele foarte bune reieșite din studii, care dovedesc că performanța academică este cu 27 % mai mare la cei care studiază în natură, comparativ cu cei care studiază doar în clădiri.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *