free download 78 travel guides written by experts

“Tot ce-i romanesc nu piere”! Tudor Gheorghe spune povestea Cavalerilor felinarelor tarzii pe 12 oct

Moscopol nu a acceptat să devină “cântăreţul puterii comuniste”!
Tudor Gheorghe este unul dintre putinii artisti autohtoni care a pus si va pune intodeauna in valoare cele mai frumoase bogatii ale culturii muzicale romanesti. Astfel, pe data de 12 octombrie 2010, incepand cu ora 19.00, maestrul va pune in scena o reprezentatie ce va cuprinde cele mai frumoase melodii din repertoriul celor doua legende ale muzicii interbelice: Zavaidoc si Jean Moscopol. Ne referim la “Cavalerii Felinarelor Tarzii”, spectacol ce face parte din cea de-a doua editie a Festivalului Artelor Bucuresti, eveniment ce are darul de a readuce in atentia publicului culturab si arta in forma cea mai pura.

Pe Moscopol cineva l-a sfătuit să-şi valorifice talentul muzical şi să facă nişte înregistrări. Din acel moment, muzica a devenit profesia sa. Jean Moscopol nu a fost căsătorit niciodată. Artistul a debutat la barul "Zissu", de pe Şerban Vodă. Făcea epigrame pe moment celor de la masă, îi dispunea. A publicat si o carte de epigrame: "101 răutăţi". În perioada aceea a apărut şi în filmul "O noapte furtunoasă", el interpretând rolul şansonetistului care cânta la grădina de vară "Union". Tot atunci a făcut înregistrări pe primele plăci de gramofon şi a debutat la radio.

După război, concepţiile lui politice fiind în totală contradicţie cu regimul care se instala, nu a acceptat să devină cântăreţul noii puteri de la Bucureşti. Astfel ca a trecut oceanul şi s-a stabilit în America, la New York.

În anii ’70, cu sprijinul lui Aristide Buhoiu, directorul ziarului "Universul", a înregistrat o serie de cântece. Lansarea lor s-a facut la Bucureşti, în 1993. Lui îi aparţin melodii precum "Vrei să ne-ntâlnim sâmbătă sara?", "Mână, birjar" şi "Tot ce-i românesc nu piere", pe care maestrul Tudor Gheorghe le va canta in maniera sa unica in cadrul spectacolului „Cavalerii felinarelor tarzii”.

Va anuntam ca biletele pentru acest eveniment au fost puse deja in vanzare cu preturi cuprinse intre 60 si 150 de lei si sunt disponibile in reteaua Vreau Bilet  – et. 2 –  Unirea Shopping Center, si Carrefour Feeria – Baneasa Shopping City, Pasajul Universitatii – Agentia Trident Touring, la Sala Palatului si online pe www.vreaubilet.ro.

Bucuresti, 10.08.2010

{mosloadposition user9}

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *