free download 78 travel guides written by experts

Toshiba anunta disponibilitatea si extinderea pentru Toshiba Cloud Client Manager

– ce permite organizatiilor sa isi gestioneze si sa isi controleze forta de munca mobila

Toshiba Europe GmbH anunțã astãzi disponibilitatea Toshiba Cloud Client Manager (TCCM) – un serviciu de cloud ce permite companiilor de orice dimensiune sã își gestioneze cu ușurințã dispozitivele mobile, oferind management complet al resurselor și instrumente cuprinzãtoare ce asigurã eficiențã și conformitate.

Disponibil acum, oferind module de patch management, inventariere, power management și distribuție a driverelor Toshiba, TCCM va aduce noi funcționalitãți la începutul anului 2015 prin adãugarea posibilitãții de gestionare a dispozitivelor mobile și backup-ul inteligent în Cloud. Modulele actuale TCCM vor fi prezentate la Gartner Symposium ITXPO în Barcelona în perioada 9 – 13 noiembrie 2014.

Utilizând un browser web standard, administratorii pot acum supraveghea și prelua controlul dispozitivelor IT, online, în timp real, fără necesitatea de a investi în servere, în software de management dedicat și fără a fi nevoie de expertiză tehnică avansată pentru instalare. TCCM este, de asemenea, scalabil pentru a crește și limitează cheltuielile operaționale, fiind un software folosit ca serviciu.

TCCM automatizează administrarea și suportul sistemelor care în alte condiții ar trebui supravegheate manual. Pentru companie, aceasta înseamnă un management mai agil prin intermediul unei singure interfețe grafice intuitive , ce poate fi accesată online – ajutând organizațiile să își pună în valoare dispozitivele, să le păstreze în siguranță și actualizate.

Patch management inteligent și responsiv

Având în vedere cã patch-urile sunt lansate de cãtre vânzãtorii de software, funcția de patch management recunoaște automat necesitãțile fiecãrui echipament, în cadrul mai multor sisteme de operare și aplicații. Acest lucru permite aplicarea actualizãrilor relevante, ceea ce reduce timpul de intervenție pentru ca toate dispozitivele endpoint ale companiei sã fie în siguranțã. Rezultatul este un nivel mai crescut de vizibilitate ce poate reduce cu ușurințã riscurile și complexitatea. În plus, Toshiba software distribution oferã actualizãri ale driverelor ce permit companiilor sã își menținã dispozitivele Toshiba complet operaționale.

Inventar complet al dispozitivelor, într-o singură interfață

Organizațiile moderne utilizeazã dispozitive multiple, multe dintre ele aflate la distanțã, acasã sau în birouri satelit. Deoarece laptopurile, Ultrabook™-urile și tabletele sunt bunuri semnificative, este important pentru companie sã aibã acces la informații cuprinzãtoare legate de toate dispozitivele din rețea. Instrumentul TCCM pentru inventarierea echipamentelor afișeazã toate dispozitivele din companie controlate prin TCCM, într-o interfațã unicã. De asemenea, permite utilizatorilor sã detalieze informațiile despre software ale fiecãrui dispozitiv gestionat. Acest lucru oferã o imagine de ansamblu importantã asupra tuturor echipamentelor și ajutã compania cu informații cu privire la dispozitivele ce trebuie înlocuite.

Reducerea consumului de curent

Funcția de power management este conceputã pentru a colecta informații despre consumul de curent zilnic sau pe orã, precum și emisiile de CO2 generate. Setãrile privind consumul pot fi monitorizate și prin intermediul unui plan de consum și setãri de vârf de consum, care oferã o echilibrare inteligentã între alimentarea principalã și baterie. Pe baza nivelurilor de utilizare, administratorii IT pot prelua controlul pentru a reduce consumul companiei, prin aplicarea unei setãri specifice sau prin instalarea unui software de reducere a consumului pe fiecare echipament.

Caracteristici noi ce extind oferta TCCM

Începând cu anul 2015, TCCM va include caracteristici noi, modulele Cloud backup și Mobile Device Management (MDM), pentru a îmbunãtãți nivelul de control pe care compania îl are asupra echipamentelor sale. Având în vedere faptul cã astãzi datele reprezintã structura de bazã a multor companii, este fundamental ca acestea sã își protejeze toate înregistrãrile și documentele cu ajutorul sistemelor eficiente de backup. Cu TCCM, utilizatorii pot alege sã foloseascã o funcție de Cloud backup automat. Aceasta le va pãstra datele critice de business în siguranțã, în cazul unei defecțiuni a sistemului, asigurând posibilitatea recuperãrii datelor, iar operațiunile vor putea fi reluate fãrã a le afecta afacerea.

Datoritã unei mari varietãți de dispozitive folosite de companii, inclusiv telefoane inteligente și tablete, gestionarea echipamentelor mobile devine din ce în ce mai importantã. Modulul Toshiba Mobile Device Management (MDM) permite companiilor sã creeze drepturi pentru profilurile de utilizator, permițând sau refuzând accesul la date și aplicații, dupã caz, și sã aplice mãsuri de securitate precum parole puternice, criptare, blocarea dispozitivului sau ștergerea datelor. Politicile și drepturile pot fi aplicate, iar aplicațiile de business pot fi instalate pe dispozitivului personal al utilizatorului, pentru ca politicile Bring Your Own Device (BYOD) sã fie mai ușor de implementat.

Toshiba Cloud Client Manager este acum disponibil, iar caracteristicile suplimentare vor fi disponibile la începutul anului 2015.

Bucuresti, 10.11.2014
{mosloadposition user9}

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *