Shadow

Topul celor mai populare destinații de city break

City break este un termen ce provine din limba engleză și definește o excursie scurtă, între concedii, într-un oraș turistic european. În calitate de europeni, avem la dispoziție o ofertă bogată pentru astfel de ieșiri (fie ele de weekend sau nu), se găsesc întotdeauna oferte last minute city break. Iată câteva recomandări:

Paris

Capitala Franței nu este numai orașul îndrăgostiților, ci și un loc plin de istorie și cultură. Dificultatea unui city break la Paris este legată mai mult de locurile pe care ai vrea să le vezi, dar știi că nu vei avea suficient timp la dispoziție. Tocmai de aceea, o plimbare la Paris trebuie pregătită din vreme și fiecare moment trebuie organizat așa cum trebuie.

Pentru că orașul merită din plin să fie vizitat. Este imposibil de stabilit un top al locurilor pe care ar trebui să le vezi aici, mai degrabă ar trebui să organizezi plimbarea în funcție de interesele tale: Turnul Eiffel, Catedrala Notre Dame, Muzeul Louvre, Palatul Versailles, Basilica Sacre Coeur, Grădinile Tuilleries, Pantheon, Arcul de Triumf. Desigur, nici o plimbare pe Sena nu este un obiectiv de lepădat, nici Palatul Regal, Opera sau Domul Invalizilor.

Iar atunci când vei obosi de atâta hoinăreală și vei simți nevoia să bei o cafea sau să servești produsele celebrei patiserii franceze, vei avea multe astfel de ocazii.

Londra

Capitala Marii Britanii este o destinație atrăgătoare pentru un city break. Ca și în cazul Parisului, este greu de spus spre imposibil ce ai putea să vezi la Londra. Cu mai puțin de 100 de euro un drum dus-întors, pot să vizitezi obiective despre care cu siguranță știi foarte multe: Palatul Buckingham, Palatul Parlamentului, Catedrala St. Paul, Westminster Abbey, Trafalgar Square, British Museum, Hyde Park, Turnul Londrei, Big Ben, Victoria and Albert Museum, Piccadilly Circus, National Gallery. Nu uita ca vei avea nevoie de bilete de intrare pentru multe obiective turistice. Iar între doua plimbări prin Londra, admiră Tamisa, pentru a aduna amintiri de neuitat.

Roma

Roma este o destinație preferată de mulți pentru un city break. Nimic nu se compară cu obiectivele turistice din capitala Italiei: Grădinile Vaticanului, Muzeul de la Vatican, Capela Sixtină, Fontana Di Trevi, Panteonul, Piazza Venezia, Colosseum, Colina Capitolina, Bazilica și Piața Sfântul Petru, Capela Sixtină, Muzeele Vaticanului, Forumul Roman, Piazza di Spagna, Piazza Navona, Castelul Sant-Angelo, Piazza Campidoglio, Piazza del Popolo. Nu uita să rezervi online bilete de intrare pentru obiectivele turistice, pentru a nu sta la coadă și pierde timp prețios.

Bratislava

Bratislava
Bratislava

sursa foto

Bratislava poate fi o surpriză mai plăcută decât îți imaginezi. Este un oraș mai puțin aglomerat și mai ieftin, dar are un farmec aparte pe care cu siguranță ai vrea să-l descoperi. Odată ajuns aici, nu ar fi rău să faci o plimbare pe Dunăre, cu barca, pentru a avea o perspectivă deosebită asupra orașului și pentru a admira meterezele castelului.

Poți vizita Castelul Hrad și Castelul Devin, biserica Sf. Martin (o frumoasă structura gotică), biserica Sf. Elisabeta (are o turlă de 36,8 metri), Centrul Vechi din Bratislava (trebuie să vezi Poarta și Turnul lui Mihail, care are 170 metri). În Centrul Vechi vei face cunoștință cu Cumil (cea mai populară statuie din Bratislava, care înfățișează un bătrân ce iese dintr-un canal), Podul Nou (cel mai lung pod suspendat pe cabluri din lume). Podul are un singur stâlp, iar în vârful acestuia, la o înălțime de 84,6 metri, se află restaurantul UFO, numit așa din cauza formei sale de farfurie zburătoare.

Budapesta

Capitala Ungariei nu este foarte departe de România, poți ajunge acolo cu trenul, cu avionul sau cu mașina. Este un oraș frumos, care merită vizitat și mai ales admirat. Dacă ajungi acolo, nu uita de Dealul Castelului Buda, de Dunăre, dar și de:

  • Palatul Parlamentului: îl poți vizita cu circa 7 euro.
  • Podurile Budapestei: sunt 9 la număr, cel mai frumos este, fără îndoială Podul cu Lanțuri.
  • Basilica Sf. Ștefan.
  • Insula Margareta: inima verde a capitalei ungare. Este de fapt un parc, cu arbori frumoși, ruine, o grădină zoologică, fântâni muzicale, un teatru în aer liber, puburi.
  • Marea Sinagogă.
  • Opera.
  • Piața Eroilor.

Zagreb

Croația este în general o destinație minunată de vacanță și se află tot foarte aproape de România. Dar pentru un city break, Zagreb este suficient, mai ales că ai la dispoziție multe obiective turistice interesante, cum ar fi: Biserica St. Mark, Muzeul Inimilor Rănite, Funicularul din Zagreb, Teatrul Național din Zagreb. Îți vor plăcea cu siguranță străduțele pietruite care amintesc de Evul Mediu, dar și cafenelele, Biserica Sfantul Mihail, muzeele sau lacurile din zonă.

Viena

Cu siguranță este o destinație de city break de care îți vei aminti multă vreme. Poți ajunge la Viena ușor și nu-ți fă prea multe iluzii fiindcă nu vei avea prea mult timp de odihnă. Centrul istoric al Vienei face parte din patrimoniul UNESCO. Fă-ți timp pentru Palatul Belvedere, Primăria Vienei, Catedrala Sf. Ștefan (capodoperă în stil gotic), Palatul Schonbrunn (parcul și castelul fac parte de asemenea din patrimoniul UNESCO, este cu siguranță unul dintre cele mai frumoase castele din Europa), castelul Hofburg (reședință imperială, legat de dinastia Habsburgilor, cei care au făcut istorie în Europa), Muzeul de artă și istorie (colecții de arme și monede), Opera de stat (inaugurată în 1869 cu Don Giovanni de Mozart), Praterul vienez (celebra zona de relaxare și distracție), Palatul Belvedere (în muzeele de aici se găsesc picturi de Monet și Van Gogh).

Acestea sunt câteva destinații de city break pentru tine, dar reține că nu sunt singurele. Oriunde te duci, bucură-te de timpul liber pe care îl ai și de frumusețile care se găsesc la tot pasul în Europa.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *