Our website use cookies to improve and personalize your experience and to display advertisements(if any). Our website may also include cookies from third parties like Google Adsense, Google Analytics, Youtube. By using the website, you consent to the use of cookies. We have updated our Privacy Policy. Please click on the button to check our Privacy Policy.

Topul celor mai mari lanturi de restaurante din Romania

Saptamana aceasta in BUSINESS Magazin.

Revista BUSINESS Magazin a realizat in aceasta saptamana topul celor celor mai mari lanturi de restaurante din Romania, in care fast-food-ul conduce detasat – cu un total de aproape 150 de unitati deschise in ultimii ani.  Numarul restaurantelor de tip fast-food este, conform calculelor BUSINESS Magazin, de cinci ori mai mare decat dimensiunea cumulata a celor mai mari retele de restaurante traditionale.
 
Potrivit datelor furnizate de restaurante, 250.000 de romani mananca zilnic fie la McDonald’s, fie la KFC. Cele doua lanturi americane sunt totodata cele mai mari retele de restaurante din Romania, atat ca dimensiune, cat si ca cifra de afaceri pe 2008.
 
Burger King, al treilea mare lant de fast-food american si ultimul intrat pe piata locala, in aprilie 2008, numara deja 8 unitati si spera sa ajunga la 50 de locatii in urmatorii 5 ani. In momentul de fata, cele 7 restaurante Burger King din Bucuresti, plus cel deschis la Constanta, numara in medie peste 500 de clienti intr-o zi.
 
De partea cealalta a topului, proprietarii de restaurante traditionale anunta incasari in scadere pentru anul in curs si se vad in situatia de a-si domoli ritmul de extindere.
 
Tocmai de aceea, omul de afaceri Dragos Petrescu, romanul cu cele mai multe restaurante, care detine, pe langa reteaua City Grill, si restaurantele Caru’ Cu Bere, Buongiorno si cafenelele City Cafe, a decis recent sa intre pe piata de fast-food, cu restaurantele Bundetot. Noul brand a venit ca o adaptare la contextul pietei, caci Petrescu a luat decizia de a se lansa intr-un business de tip fast-food dupa ce a remarcat tendinta de micsorare a notelor de plata din restaurantele traditionale.
 
“Daca ieri nu conta ca ramanea jumatate de pahar de apa sau jumatate de desert in farfurie, astazi lucrul acesta este luat in considerare inainte de luarea comenzii”, spune Dragos Petrescu pentru BUSINESS Magazin.
 
Gasiti va rog alaturat topul celor mai mari lanturi de restaurante din Romania, care apare miercuri 24 iunie in revista BUSINESS Magazin.

Bucuresti, 23.06.2009

{mosloadposition user10}

By Liliana Kipper

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Related Posts

No widgets found. Go to Widget page and add the widget in Offcanvas Sidebar Widget Area.