free download 78 travel guides written by experts

Top destinații FlixBus: Berlin și Paris sunt cele mai vizitate orașe în 2019

  • Berlin, Paris, München – cele mai vizitate orașe din rețeaua globală FlixBus
  • Noi orașe din Polonia și Germania intră în top 20 cele mai populare destinații
  • Sfaturi pentru călătorii inedite în Europa în sezonul rece

FlixMobility dezvăluie topul celor mai vizitate destinații din rețeaua verde în 2019. Orașe populare din Europa precum Berlin, Paris, München, Hamburg sau Praga conduc topul și se află printre cele mai vândute și căutate destinații de călătorie printre pasagerii FlixBus.

Tendințele observate de furnizorul de servicii de mobilitate confirmă și clasamentul întocmit de Global Destinations Cities Index Report¹, în care Parisul este a doua cea mai populară destinație din lume cu peste 19 milioane de vizitatori în 2019.

În clasamentul FlixMobility se află și orașe mai puțin așteptate precum Cracovia, Dresda sau Stuttgart. Toate destinațiile sunt conectate prin rute FlixBus și pot fi ușor integrate în planuri de vacanță pentru sezonul rece.

Sfaturi pentru călătorii inedite în cele mai vizitate orașe din 2019

O călătorie în Paris este mereu o idee bună, întregul oraș fiind o atracție turistică în sine. Pentru o experiență memorabilă vizitați Le Ballon de Paris, o alternativă bună la Turnul Eiffel, unde puteți admira priveliștea orașului în timp ce zborați cu balonul.

Berlin Skyline City Panorama with Traffic and Sunset
Orașul Berlin are atât de multe atracții, încât puteți face încerca ceva nou la fiecare vizită. Pentru iubitorii de cinema, Babylon, un teatru vintage care proiectează filme noi, cât și filme mute acompaniate de o orchestră live, poate fi o experiență inedită.

O saună plutitoare, The Saunafloß, ar putea fi o altă opțiune pentru cei care vor să încerce experiențe de neuitat. Vă puteți bucura de saună în timp ce admirați priveliștea râului.

Iată și un ghid al Berlinului scris de un localnic – și un infographic interesant cu locurile emblematice din Berlin.

Cracovia și Dresda – Surprize în top 20 destinații FlixBus

Varșovia este o metropolă bine cunoscută pentru iubitorii de călătorii în Europa. Însă în 2019, pasagerii FlixBus s-au întreptat spre o altă destinație de călătorie din Polonia, Cracovia. Orașul oferă câteva comori ascunse precum Tytano Dolne Mlyny – orașul din interiorul orașului.

Tytano este o zonă de 5000 m² în care sunt amplasate magazine, birouri, cafenele și restaurante într-un complex de clădiri în care în trecut se afla o fabrică de tutun. Cu siguranță un loc de neratat în Cracovia unde vă puteți bucura de concerte, diferite workshpop-uri, spectacole și expoziții într-o locație cu adevărat specială!

O vizită la minele cu sare din Wieliczka este altă opțiune inedită. Foarte aproape de Cracovia, odată ajunși aici veți fi uimiți de peisajul de gheață (de fapt, sare). Excursia perfectă pentru a intra într-o altă lume pentru un scurt moment.

Dresda este una dintre noile destinații de top din rețeaua FlixBus în acest an, la timp pentru a marca aniverarea a 30 de ani de la căderea Zidului Berlinului. Dresda esta unul dintre orașele din Germania de Est în care încă se pot observa urmele culturii GDR. Pentru cei care își doresc să conducă unu trabant autentic, turul Trabi Safari nu trebuie ratat.

Lista completă a destinațiilor din top 20 FlixBus:
– Berlin
– Paris – citește aici sfaturi pentru o călătorie de neuitat la Paris, descoperă o listă cu locuri de văzut în Paris, află ce să NU faci în Paris, și cum să petreci o zi în Paris. Nu uita că Parisul e și locul unde se află cel mai vizitat muzeu din lume
– München – iată ce să faci în Munchen
– Hamburg
– Praga
– Viena – locuri de vizitat în Viena și 50 de lucruri de făcut iarna în Viena
– Roma – citește aici ghidul unui localnic pentru Roma cu multe locuri inedite de vizitat
– Frankfurt
– Milano
– Amsterdam – descoperă ce să faci în Amsterdam și iată și un ghid al muzeelor din acest oraș
– Bruxelles
– Stuttgart – citește aici un ghid complet
– Lyon
– Varșovia – cum să petreci 2 zile în Varșovia
– Copenhaga – iată un ghid de călătorie util
– Cracovia – folosește acest ghid complet pentru pregătirea unei vizite în Cracovia
– Dresda
– Köln
– Budapesta
– Wrocław.

¹ Global Destination Cities Index Report.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *