Find your $100k business idea in 10 days and get the first clients fast

Top Chef, cel mai spectaculos show de gastronomie, incepe azi la Antena 1

Joseph Hadad a salvat viata unui concurent în prima ediţie

Top Chef, un show spectaculos, care se bucurã de un uriaş succes în ţãrile în care este difuzat începe azi, la ora 20.30, la Antena 1. 24 de bucãtari profesionişti, aleşi dintre cei mai buni din aceastã ţarã, au avut curajul sã se alinieze la start şi sã intre în competiţia pentru marele premiu: 50.000 de euro şi un stagiu de pregãtire în Franţa, cu stele Michelin. Cei care vor juriza creaţiile culinare ale concurenţilor sunt trei maeştri ai bucãtãriei, trei profesionişti cu cariere fulminante şi cu poveşti de viaţã impresionante: Chef Joseph Hadad, Tudor Constantinescu şi Nicolai Tand.

Cei mai tari juraţi

Toti cei trei juraţi au pornit în cariera de profesionişti ai bucatãriei de la zero, au fost sãraci şi dacã, astãzi, au o poziţie socialã importantã şi o carierã solidã, este multumitã pasiunii pentru meseria de chef şi a muncii supraomeneşti. Nicolai Tand a sintetizat foarte bine statutul sãu în Franţa, când s-a angajat la un restaurant: “Eram «Nicolai le roumain», adicã Nicolai cel bun la toate, cel care fãcea de toate şi schimba scrumierele”. Astãzi Tudor şi Nicolai au companii cu renume internaţional, iar Hadad este o personalitate la nivel mondial. Ei sunt cei mai în mãsurã sã judece din toate punctele de vedere cei mai buni bucãtari ai României care s-au înscris la Top Chef. Şi vor fi, dupã cum vor vedea telespectatorii, nemiloşi.

Alina Puşcaş va fi, de pe 5 noiembrie, gazda celui mai tăios show de cooking. Top Chef le-o aduce mai aproape telespectatorilor pe frumoasa Alina Puşcaş, cea care va media relaţia dintre cei 24 de bucătari aspiranţi la titlul de Top Chef România şi cei trei juraţi.

Top Chef, o emisiune ca un meci bun

Ce-nseamnã Top Chef? Pentru unul dintre cei care au fost descalificaţi înseamnã “tensiune dusã la extrem”. Pentru cel care a câştigat primul duel din emisiune este “Cea mai frumoasã experienţã, ocazia de a simţi cã trãieşti”. “În premierã, telespectatorii vor afla informaţii noi, vor putea viziona, spre exemplu, o vânãtoare de trufe, în România, pentru cã da, se gãsesc şi aici, iar noi vom prezenta acest spectacol. Apoi, în fiecare emisiune, va exista un duel spectaculos între doi maeştri bucãtari, care poate fi comparat cu un derby între Real şi Barca, doar cã, în loc de minge, concurenţii au ingredientele culinare”, spune Claudiu Oprea, Head of Production Antena Group.

Ce se întâmplã în prima emisiune?

Cei 24 de concurenti s-au prezentat la “start”-ul Top Chef siguri pe forţele proprii, mândri de realizãrile lor de pânã în prezent. Deja, dupã prima probã, şi-au dat seama cã mai au foarte mult de invãţat. Mai mult, dacã Chef Hadad nu intervenea prompt, viaţa unui concurent ar fi fost serios pusã în pericol. Şi tot în prima emisie, unul dintre bucãtarii din concurs a fost eliminat din cauza unui gest pe care un chef n-ar trebui sã-l faca niciodatã. “Iubesc mâncarea, iubesc sã mananc, un gest ca acesta nu putea fi iertat”. Ce gest grav a fãcut unul dintre cei 24, telespectatorii vor putea afla luni, urmãrind, de la 20.30, prima ediţie Top Chef.

“Suntem ceea ce mâncãm”, la Observator special

Şi tot în aceastã searã, de la ora 20.00, este programatã premiera Observatorului special, program care va fi prezentat de Octavia Geamanu şi în care, în fiecare searã, va fi dezbatutã de experţi, dar şi de marele public, o temã de interes major pentru public. “Suntem ceea ce mâncãm” este subiectul de luni seara, iar invitaţii Octaviei Geamãnu explicã de ce de la pâine panã la semipreparate şi chiar legume ori fructe umflate cu tot felul de pesticide, pânã la produse de cofetarie, patiserie, ciocolatã şi bãuturi – totul ne afecteazã sãnãtatea. Nu e deloc o concluzie goalã, echipa Observatorului Special aduce şi dovezile, cu analize de laborator gata pentru ceea ce conţin: carnea, semipreparatele şi brânza din caserola, dar şi analize la mãr şi hamburger.

Scuza cã mâncãm prost, pentru cã mâncatul sãnãtos ar fi un lux, nu e bazatã pe nimic adevãrat. O discuţie cu juraţii Top Chef dãrâmã mitul. Iar vedeta Antenei 1, Ozana Barabancea, dezvãluie cum a slabit 40 de kilograme mâncând sãnãtos.

Bucuresti, 05.11.2012

{mosloadposition user9}

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *