free download 78 travel guides written by experts

Top cele mai importante criterii de selectie pentru usile de exterior

Gradul de confort si siguranta oferit de vstre propriile locuinte este drastic influentat de alegerile pe care le facem in materie de usi exterioare si ferestre, chiar daca de foarte multe ori avem tendinta de a le trece pe un plan secundar.

Atunci cand ne mutam intr-o locuinta sau sau atunci cand luam decizia de a redecora, in general avem un buget prestabilit, astfel ca adesea facem diferite compromisuri pentru a ne putea incadra cat mai bine in acesta. Este insa esential ca aceste compromisuri sa nu fie niciodata facute la produse care ne ofera siguranta si confort, asa cum sunt usile de exterior.

In prezent avem acces la o diversitate impresionanta de usi de exterior daca tinem cont de materialele si diferitele tipuri de design in care le regasim. Procesul alegerii unei usi de exterior nu este unul care se poate rezma strict la estetica, ci trebuie totodata sa se aiba in vedere si aspectele care tin de functionalitatea si rezistenta unei astfel de usi.

Dintre toate materialele din care sunt construite in prezent usile exterioare, lemnul pare sa ramana inca unul dintre acele materiale de top atunci cand vine vorba despre proprietarii de locuinte. Pentru ca uneori astfel de alegeri sunt departe de a fi unele usoare, am pregatit pentru tine o lista cu topul celor mai importante criterii de selectie pe care este recomandat sa le ai in vedere la alegerea unei usi de exterior.

usi de exterior

sursa foto

Materialul.

Pentru a putea avea parte de o usa exterioara exceptioanala, este necesar sa ne indreptam atentia inspre o usa exterioara rezistenta, cu un important poart estetica si care sa ofere o izolatie termica si fonica de exceptie. In acest sens, lemnul stratificate pare sa fie unul dintre materialele care se profileaza cel mai bine pe aceste lucruri. Mai mult decat atat, lemnul ramane totusi unul dintre cele mai luxoase materiale la care putem apela in situatia usilor de exterior.

Rezistenta in timp.

Spre deosebire de usile de interior care nu trebuie sa faca fata conditiilor de mediu mai putin favorabile, cele exterioare reprezinta practic principala “bariera” dintre mediul exterior si propriile locuinte. Umezeala, vantul, razele soarelui, precum si temperaturile extreme reprezinta doar cateva exemple de situatii care pot duce in timp la distrugerea materialelor din care sunt construite usile exterioare. Intretinute corespunzator, chiar si impresionantele usi de exterior pot rezista cu succes cateva decenii.

Izolatie termica si fonica.

O usa de exterior excelenta trebuie totodata sa fie capabila sa ofere si o izolatie termica si fonica de exceptie. Conform specialistilor, aproape jumatate din caldura pe care o producem in camine in timpul seoznului rece, se pierde prin intermediul usilor si ferestrelor. Din fericire, tamplaria din lemn stratificat ne poate ajuta sa evitam cu usurinta aceasta situatie gratie faptului ca lemnul nu permite transferul de temperaturi prin intermediul sau.

Estetica.

Nu in ultimul rand insa, o usa buna de exterior trebuie sa se poata integra cat mai bine in arhitectura casei. Estetica de ansamblu a unei locuinte este cu certitudine influentata si de usile de exterior, fapt pentru care este esential sa se opteze pentru un material care sa poata intruni toate aspectele care tin de estetica si cromatica de ansamblu a casei.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *