Find your $100k business idea in 10 days and get the first clients fast

Top Agentii de PR 2013

Revista Biz și Unlock Market Research au lansat rezultatele studiului “Top agenții de PR” în cadrul evenimentului PR and the WEB, organizat miercuri, 5 iunie, la Howard Johnson Grand Plaza Hotel.

Studiul reprezintă prima cercetare de profunzime a pieței luând în calcul pentru realizarea clasamentelor atât indicatori subiectivi precum notorietatea agențiilor, ratele de angajare ale agențiilor, potențialul agențiilor de a fi invitate la pitch-uri și nivelul de percepție privind competența, cât și indicatori obiectivi precum procentul de creștere a cifrei de afaceri în 2012 comparativ cu 2011, fee-urile încasate de agenții, profitul, numărul de angajați, numărul de clienți.

Din cumularea acestor indicatori a rezultat un clasament al industriei de PR din România cu următorul top 10:
1. GMP PR
2. McCann PR
3. Graffiti PR
4. The Practice
5. GolinHarris
6. DC Communication
7. Rogalski Grigoriu PR
8. 2active PR
9. Premium PR
10. Image PR

Top 20 de agenții de PR potrivit studiului Biz și Unlock Market Research poate fi consultat în imaginea atașată acestui comunicat.

Din cercetare au rezultat de asemenea câteva clasamente în baza indicatorilor calitativi:
Top 10 cele mai competente agenții
Top 10 cele mai cunoscute agenții
Top 10 cele mai angajate agenții
Top 10 agenții cu cel mai mare potențial de a fi invitate la pitch-uri.

Cercetarea a indicat și un clasament al celor mai cunoscuți profesioniști în PR din România.

Toate aceste clasamente, concluziile cercetării și un index al agențiilor de PR se regăsesc publicate în numărul curent al revistei Biz (Biz 249, 5 – 20 iunie 2013).

Printre premiile acordate se numără:
Cea mai cunoscută agenție – McCann PR
Cea mai competentă agenție – DC Commmunication
Agenția cu cel mai mare potențial de a fi invitată la pitch-uri – GMP PR
Cel mai cunoscut profesionist în PR – Ioana Mănoiu, Managing Partner, GMP PR
Viziune în PR – The Practice
Agenția cu cea mai bună rată de new business în 2012 – GolinHarris
Cea mai premiată agenţie în 2012 – The Practice

Pentru detalii ne puteți contacta la adresa de mail gabriela.matei@revistabiz.ro.

Despre Biz

Biz este o revistă de afaceri avangardistă care oferă proiecte jurnalistice creative, conținut viu și abordări unice asupra mediului de business local și internațional.
Lansată în anul 2000, Biz a fost prima revistă de afaceri din România, impunându-se prin premiere în print, evenimente de business, proiecte speciale și căutând mereu să abordeze mediul de afaceri dintr-o perspectivă inedită și interesantă pentru cititori.

Cu o apariție bilunară, are ca public-țintă manageri cu vârste între 25 și 45 de ani. Tirajul revistei este de 10.000 de exemplare pe număr, auditate de BRAT, dintre care 6.200 sunt abonamente. Se distribuie în zonele urbane din țară.

Începând din 2009, revista Biz este condusă de Marta Ușurelu, redactor-șef și acționar majoritar.

www.revistabiz.ro

Despre Unlock Market Research

Unlock Market Research este o companie de cercetare de piață din România formată dintr-o echipă de 23 de profesioniști, specializați în sociologie, statistică-matematică și marketing.

Serviciile Unlock Market Research includ designul și desfășurarea de studii de cercetare calitative și cantitative pentru obiective specifice strategice de brand și categorie: poziționare de brand, planificare de portofoliu, audit de brand, extensii de brand, comunicare de brand, segmentare motivațională, segmentare pe baza ocaziilor de consum, generare de insight, determinarea performanței ambalajelor sau produselor, precum și ateliere explorative pentru generarea de insight-uri, poziționare sau dezvoltare de concept de produs sau de comunicare.
Începând cu 2011, Unlock operează prin parteneri în Europa Centrală și de Est, oferind clienților săi suport regional.

Unlock a fost și prima companie de cercetare cu capital 100% românesc care a participat ca expozant la cel mai mare târg de cercetare de piață și marketing din Europa – Insight Show, în 2011 (Londra).

www.unlock-research.com

Bucuresti, 06.06.2013
{mosloadposition user9}

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *