Find your $100k business idea in 10 days and get the first clients fast

Top 7 trucuri folosite de poligloți ca să învețe limbi străine

Cunoașterea unei limbi străine îți dă încredere în tine și te face mai dezinvolt atât în relațiile profesionale cât și în cele personale. Însă, pentru mulți, învățarea unei limbi străine poate părea o misiune imposibilă, în special la vârsta adultă.

Chiar dacă stăpânirea unei alte limbi decât cea maternă pare un lucru foarte dificil la prima vedere, persoanele care cunosc mai mult de două limbi străine spun că nimic nu este imposibil. Atunci când îți propui să înveți altă limbă sunt importante motivația, felul în care înveți și conversația.

Iată câteva dintre trucurile folosite de poligloți atunci când vor să învețe o limbă străină.

Top 7 trucuri folosite de poligloți ca să învețe limbi străine

sursa foto

Motivația este importantă
Că vrei să înveți limba franceză pentru că îți place cum sună este un motiv bun. Un motiv foarte bun este însă acela că ai un prieten foarte drag din Franța și ai vrea să îi vorbești în limba maternă. Sau că ai obținut un job la Paris și vrei să te înțelegi cu colegii de acolo.

Motivația este extrem de importantă atunci când înveți o limbă străină. Cu cât motivul tău este mai important și mai…urgent, cu atât vei învăța mai repede.

Învață cu un partener
Dacă vei găsi un partener la fel de dispus să învețe ca și tine, lucrurile vor merge mult mai repede. Caută un prieten sau o rudă care își dorește să fie partenerul tău de studiu și vei vedea că vă veți stimula să avansați. Fie pentru că între voi se va instala o competiție constructivă, fie pentru că îți va fi rușine să abandonezi studiul, atunci când îl vei vedea gata de o nouă conversație. În plus, faptul că ai cu cine să exersezi cuvintele învățate va conta foarte mult.

Conversația este „mama învățăturii”
În cazul studiului unei limbi străine, poligloții sunt de acord: conversația este cel mai bun instrument de învățare. Două ore de conversație cu un nativ sau, cel puțin, cu cineva mai bun la limba respectivă decât tine te vor ajuta să avansezi mult mai mult decât studiul individual.

Dar conversația trebuie să fie sprijinită și de materiale. De exemplu, dacă vrei să înveți germana, poți purta o conversație cu amicul tău din Berlin. De fiecare dată când nu cunoști sensul expresiilor folosite de el, apelează la un dicționar german român sau roagă-l să îți explice. În felul acesta vei reține mult mai ușor cuvintele folosite.

Începe cu cele mai folosite 100 de cuvinte
Fă o listă cu cele mai folosite 100 de cuvinte de care ai nevoie în conversație și începe de acolo. Unele cursuri sau manuale de limbi străine nu se axează pe cuvintele folosite de tine în discuții. Așa că degeaba știi să spui cum se numesc toate ustensilele de bucătărie, dacă nu știi să comanzi mâncare la un restaurant. Studiile spun că, în orice limbă, cele mai uzuale 100 de cuvinte sunt folosite în 50% din conversații.

Vorbește mereu
Cel mai simplu mod de a-ți însuși o limbă străină este să vorbești foarte mult în limba respectivă. Chiar dacă nu ai un partener de conversație, vorbește singur. Poate părea ciudat, dar e un exercițiu foarte bun pe care îl poți face.

Ascultă-i pe ceilalți
Atunci când înveți o limbă străină, la fel de important ca vorbitul este și ascultatul. Trebuie să te expui cât mai mult acestei limbi noi, să asculți melodii, să vezi filme și să îi urmărești pe nativi vorbind. Fiecare limbă are particularitățile ei, fiecare se pronunță într-un anumit fel, are un anumit accent iar ascultarea face parte din procesul de învățare.

Nu te teme să faci greșeli
Mulți dintre oamenii care învață o limbă străină se tem să vorbească pentru că nu știu toate cuvintele sau se jenează dacă fac greșeli. Poligloții recomandă să abordezi acest lucru precum copiii: aceștia nu se tem să facă greșeli și nu cred că se fac de râs dacă nu găsesc cuvântul potrivit. Vei vedea că dacă încerci de mai multe ori să vorbești, chiar dacă nu știi toate cuvintele sau încurci timpurile verbelor, vei fi mai încrezător.

Dacă vei îngloba aceste trucuri în ritualul tău de studiu, ai toate șansele să înveți rapid limba pe care ți-ai propus să o cunoști. Nu uita că în primul rând trebuie să te simți bine făcând asta. Dacă limba aleasă îți place cu adevărat, atunci conversația va fi o plăcere.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *