free download 78 travel guides written by experts

Top 6 companii, afaceri de 13 miliarde euro

Afacerile cumulate ale primelor sase companii din Romania in ceea ce priveste businessul in 2007 depasesc 12,8 miliarde euro. Valoarea reprezinta aproape 5% din incasarile Exxon Mobil, cea mai mare companie din lume in 2007, care a avut anul trecut vanzari de peste 261 miliarde euro. Topul celor mai mari jucatori din Romania este dominat de companii din energie – Petrom, Electrica si Rompetrol Rafinare – domeniile auto, siderurgie si retail, avand fiecare cate un reprezentant, respectiv Automobile Dacia, ArcelorMittal Galati si Metro. Profitul cumulat al celor sase jucatori a fost de circa 720 milioane de euro. “Nu este deloc iesit din comun ca un astfel de top sa fie dominat de companii din domeniul energetic.

Nokia, concurata la Jucu din punct de vedere al nivelului investitiilor

Agentia Romana pentru Investitii Straine (ARIS) a solicitat conducerii Tetarom extinderea parcului Tetarom III cu o suprafata de 50 de hectare, unde o companie venita pe filiera americana intentioneaza sa realizeze o investitie mai mare decat cea derulata de Nokia pentru fabrica de telefoane, de peste 60 mil. euro, a declarat pentru Business Standard directorul parcului industrial Tetarom, Viorel Gavrea.

Angajatii de peste 45 de ani – o solutie la criza de personal

Din ce in ce mai multi angajatori renunta la conditia de a angaja persoane de “pana in 35 de ani” si accepta si candidati cu varste de peste 45 de ani, aceasta fiind una dintre solutiile companiilor la criza actuala de personal.

DHL preia Cargus printr-o tranzactie-record

Compania DHL, cel mai mare jucator pe piata de curierat si logistica la nivel mondial, a achizitionat operatorul local Cargus, printr-o tranzactie evaluata pentru Business Standard de surse din piata la 50 milioane de euro. Aceasta este a patra mare achizitie din domeniu anuntata pe piata romaneasca in ultimele sase saptamani, dupa ce Asesoft a cumparat 25% din Curiero, UPS a preluat Trans Courier Service, iar GeoPost a achizitionat 80% din Pegasus. Reprezentantii DHL au declarat ca achizitia face parte din strategia companiei de consolidare a pozitiei pe piata de curierat din Romania. Firma isi disputa primul loc la nivel autohton cu subsidiara locala a gigantului mondial TNT.

Bucuresti, 18.04.2008

{mosloadposition user10}

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *