kinodiseea final

Top 5 proiecte finaliste în fondul pentru comunitate „A FI vecin bun”

AFI Europe România, alături de Fundația Comunitară București, anunță selecția celor cinci idei de proiecte care au trecut în etapa a doua a fondului pentru comunitate „A FI vecin bun”. Proiectele finaliste sunt invitate să depună aplicațiile complete pentru această etapă a competiției, până pe data de 22 februarie 2018. Ulterior, anunțarea proiectelor câștigătoare va avea loc după notarea lor și interviul cu membrii juriului, ce vor avea loc la începutul lunii martie.

Fondul „A FI vecin bun” se adresează ONG-urilor și grupurilor de inițiativă și oferă finanțări totale în valoare de 70.000 de lei pentru până la trei proiecte. Obiectivul fondului este de a colecta și de a sprijini implementarea unor idei de proiecte care să contribuie la revitalizarea urbană și la revigorarea spiritului de comunitate în zonele din apropierea celui mai nou parc de afaceri pe care AFI Europe România îl construiește în București, AFI Tech Park.

A FI vecin bun

Cele cinci idei de proiecte selectate pentru etapa a doua a competiției sunt:
• Cartierul Carol, propus de grupul de inițiativă Carol: demararea procesului de construire a identității cartierului Carol și coagulare preliminară a unui grup civic în zona cartierului, prin organizarea unei serii strategice de activități care cuprind ateliere de educație urbană, mici activări urbane, tururi ghidate, focus grupuri cu oameni resursă din cartier și cartografierea resurselor locale prin intermediul unui Ghid de utilizare a cartierului.
• AFInități pentru o comunitate unită, propus de Fundația PARADA: proiectul va urmări revigorarea spiritului în comunitate în zona Parcului Carol și în zonele adiacente acestuia prin reunirea locuitorilor din zonă în jurul unor activități menite să reducă disparitățile sociale, să stimuleze dezvoltarea de relații armonioase între persoane din clase sociale diferite prin crearea de punți de comunicare sub forma artei spectacolului.
• Măsuțele cunoașterii, propus de grupul de inițiativă 4 KIDS: mese educative amplasate în vecinătatea zonelor de joacă, cutii poștale în care se vor colecta idei de la copiii și părinții din zonele vizate, pentru o mai bună dezvoltare a acelor perimetre.
• Schimbarea, propus de grupul de inițiativă „Schimbarea”: îmbunătățirea mediului social și urban în cartierul Ferentari, reamenajarea și înfrumusețarea spațiilor verzi, a locurilor de joacă și a spațiilor de recreere din jurul blocurilor.
• Big Brother/Sister pentru un cartier sănătos, propus de Societatea Română de Educație Nutrițională: sustinerea si promovarea comunitatii tinerilor din scolile de cartier Rahova-Ferentari, clasele 5-8 Școala nr. 280, Școala Tocilescu, promovarea unui program de mentorat Big Brother/Big Sister astfel încât cei mai mici din cartiere să fie încurajați în a avea o mai bună igienă a vieții.

„Ne bucurăm că ONG-urile și grupurile de inițiativă au răspuns demersului nostru și au înscris idei de proiecte care să ajute cartierele lor să arate mai bine și să devină mai prietenoase pentru comunitățile care locuiesc în ele. Am apreciat faptul că vecini de bloc sau de cartier s-au mobilizat și s-au reunit în grupuri de inițiativă care să creeze un impact real în comunitate. Prin «A FI vecin bun» ne dorim să consolidăm o investiție pe termen lung pe care o aducem în comunitatea vecină cu noul nostru proiect,” a spus Tal Roma, Business Development Manager AFI Europe România.

AFI Tech Park este un parc de business de 56.000 mp. pentru birouri Clasa A, situat în imediata apropiere a hotelului JW Marriott și a Parlamentului României, ce va cuprinde două clădiri de birouri P+8 și un turn de 14 etaje, având peste 5.000 mp. de spații verzi. AFI Tech Park este construit astfel încât să obțină cea mai mare recunoaștere pentru clădiri verzi și a primit deja pre-certificarea LEED Platinum pentru utilizarea tehnicilor și tehnologiilor de construcție, proiectare și operare cu impact minim asupra mediului.

„Acum șase ani, am pornit la drum cu viziunea că Bucureștiul poate deveni un loc unde oamenilor le pasă unora de alții și tuturor de oraș. Ne bucurăm că, prin acest fond de finanțare, aducem împreună oameni care fac ceva în cartierul în care locuiesc. Sperăm ca proiectele alese să devină un model de bună practică pentru toți bucureștenii,” Alina Kasprovschi, Director Executiv, Fundația Comunitară București.

Juriul fondului „A FI vecin bun” este format din: Oana Preda, director executiv Centrul de Resurse pentru Participare Publică, CeRe, Ana-Maria Elian (Țoni), urbanist, specializată în planificare și regenerare urbană, MKBT:Make Better, Andrei Mihail, doctor în antropologie, cadru didactic asociat al Facultății de Științe Politice, SNSPA, Cătălin Iorgulescu, Membru al Asociației Liderilor din Domeniul Serviciilor pentru Afaceri din România, Tal Roma, Business Development Manager AFI Europe România.

Informații complete despre fondul „A FI vecin bun” sunt disponibile pe pagina dedicată programului: www.afitechpark.ro/afivecinbun.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *