tech week
Shadow

Top 5 orașe europene care merită vizitate cel puțin o dată

Multe dintre orașele europene sunt destinații deosebite de petrecere a vacanței. Fiecare în parte vă poate pune la dispoziție o experiență unică, satisfăcând până și cele mai exigente gusturi. Majoritatea orașelor europene au câte ceva de oferit vizitatorilor în fiecare anotimp al anului. Tot ce trebuie să faceți este să le descoperiți treptat.

O bună parte dintre orașele europene vă oferă posibilitatea de a le explora și de a vă bucura de frumusețile locurilor, de minunatele preparate gastronomice, de priveliștile extraordinare, la prețuri accesibile. Bineînțeles, pentru fiecare în parte există și variante de lux.

1. Copenhaga

Copenhaga
Copenhaga

sursa foto

Când vă gândiți la Copenhaga primul lucru care vă vine în minte este Mica Sirenă? Micuța sculptură, admirată de milioane de turiști, este de fapt o copie, originalul fiind un secret bine păzit în Danemarca.

Minunatul oraș nu este reprezentat doar de această sculptură din bronz. Puteți vizita și alte locuri impresionante, muzee, palate regale, achiziționând de la Vola bilete de avion spre Copenhaga.

Vara este perioada cea mai bună pentru a merge la Copenhaga, pentru că zilele sunt mai lungi. În restul anului este destul de frig, șansele de a petrece timp afară fiind destul de mici.

2. Berlin

Cu numeroase atracții culturale, istorice, gastronomice pentru persoanele singure, dar și pentru familii, Berlinul se află pe lista orașelor care trebuie vizitate măcar o dată.

Bogăția arhitectonică, amestecul de vechi și modern, îmbinarea perfectă a stilurilor, efervescența orașului, vă vor surprinde plăcut.

În plus, gastronomia minunată și berea de calitate vă vor face să înțelegeți că o astfel de experiență trebuie repetată.

Vara este un sezon deosebit de cald pentru a vizita Berlinul, în schimb, agenții de turism recomandă petrecerea vacanțelor la Berlin în sezoanele de primăvară și toamnă, când vă puteți bucura de toate activitățile în aer liber.

3. Zagreb

Croații sunt oameni primitori, iar Zagreb este un oraș plin de viață cu oferte infinite pentru turiști, atât în privința istoriei, cât și pentru petrecerea vacanțelor în aer liber.

Clădirile vechi, cu istorii nebănuite în spate, muzeele deosebite, lăcașele de cult emblematice, toate vă vor cuceri de la prima vizită. Experții recomandă vacanțele în Zagreb, în perioada aprilie – septembrie, pentru ca ploile, frigul și ninsorile să nu vă strice bucuria plimbărilor pe străzile cu parfum de epocă.

4. Bruxelles

Orașul găzduiește Parlamentul European și Comisia Europeană. Este cunoscut pentru ciocolata excelentă, gofrele fierbinți servite cu frișcă și fructe, dar și pentru clădirile vechi din centrul orașului, înconjurate de străzi înguste, pe care puteți descoperi zeci de magazine cu delicatese.

Un drum până în inima orașului, la celebra piață Grand Place, străjuită de clădiri, adevărate bijuterii arhitectonice cu detalii poleite cu aur, trebuie neapărat făcut. Efortul merită răsplătit apoi cu o porție de fructe de mare sau cu una de mușchi de vită în sânge, alături de o bere cu gust unic.

Bruxelles trebuie vizitat de la finalul primăverii până la începutul toamnei, când vremea este prielnică plimbărilor.

5. Veneția

Cel mai romantic oraș din Europa trebuie străbătut la pas, dar și pe apă, pe canale, călăuziți de gondolieri. Piața San Marco vă va oferi spectacolul de care numai un astfel de oraș este capabil.

Cafenelele, terasele restaurantelor, magazinele de bijuterii, cele de suvenire, toate vă vor fascina, oferindu-vă posibilitatea de a vă relaxa într-un cadru în care istoria, romantismul și modernismul sunt prezente la tot pasul.

Veneția este unul dintre orașele care poate fi vizitat pe tot parcursul anului. Agenții de turism recomandă atenție în perioadele de vârf de sezon, dar și în intervalul în care se desfășoară celebrul Carnaval de la Veneția, pentru că prețurile sunt ceva mai mari.

 

Aceasta este lista scurtă a orașelor europene care merită să fie vizitate cel puțin o dată în viață. Frumusețea lor, multitudinea ofertelor și minunile pe care le puteți descoperi la tot pasul le fac unele dintre cele mai atractive locații, atât pentru vacanțe de vis, cât și pentru vizite scurte. Misterul care le înconjoară, istoria bogată și farmecul incontestabil, vor fi suficiente pentru ca amintirile să fie memorabile.

Leave a Reply

Your email address will not be published.