free download 78 travel guides written by experts

Top 5 avantaje ale cursurilor de limbă engleză pentru adulți

Engleza modernă este a doua cea mai vorbită limbă la nivel mondial după limba chineză (mandarina) și reprezintă limba oficială în cele mai multe țări ale lumii. Interacțiunea și interconectarea între state, entități, indivizi continuă să crească, în mod deosebit prin intermediul canalelor de comunicare virtuală. Fie că se pronunță cu accent american, britanic sau australian, cuvintele pe care le auzim, le citim sau le putem scrie continuă să figureze sub aceeași umbrelă generică: limba engleză.

Studiată în mod uzual de la vârste mici, aceasta limbă de circulație internațională este accesibilă pentru învățare și adulților. Găsiți mai jos câteva avantaje pentru care merită să începeți un asemenea demers.

5 avantaje ale cursurilor de limbă engleză pentru adulți

sursa foto

Structura gramaticală accesibilă

Engleza este o limbă ușor de învățat, datorită mai multor factori care țin exclusiv de accesibilitatea sa din punct de vedere gramatical:

  • substantivele folosite își păstrează forma indiferent de context – nu există forme diferite pentru genul masculin sau feminin, ca în limbile neolatine;
  • conjugarea verbelor se construiește pe tipare previzibile – există aproximativ 150 de verbe neregulate, nu toate uzitate;
  • articolele sunt puține – 1 hotărât: „the”, 2 nehotărâte: „a” și „an”;
  • Vocabularul este accesibil, pentru că este alcătuit în proporție de 60% din cuvinte de origine franceză sau latină, prezente deja în majoritatea limbilor.

Disponibilitatea resurselor și a modalităților de studiu

Un alt avantaj important oferit de învățarea limbii engleze este multitudinea de materiale didactice disponibile, atât online, cât și în format tipărit, și accesibilitatea centrelor care oferă cursuri de limbă engleză pentru adulți. Acestea se găsesc răspândite la nivelul întregii țări, în majoritatea orașelor.

Participarea la cursuri și susținerea examenelor de competență lingvistică sunt cheile care deschid porțile mediilor academice din Occident. Este firesc, așadar, ca fiecare centru universitar din țări precum Statele Unite ale Americii sau Marea Britanie să impună un anumit nivel de cunoaștere al limbii engleze tuturor celor interesați de asemenea experiență academică. Cea mai sigură soluție în acest caz este deținerea unui certificat care să ateste competențele lingvistice solicitate.

Accesarea directă a surselor de informare

Unul dintre beneficiile studiului limbii engleze este faptul că oferă posibilitatea de a accesa informații din surse variate și extinse. Este, de departe, cea mai populară limbă la nivel mondial, în mare parte datorită extinderii Imperiului Britanic pe mai bine de jumătate din suprafața Terrei, dar și influenței covârșitoare pe care o au cultura și civilizația nord-americană.

În consecință, majoritatea informațiilor din orice domeniu, fie ele în format scris sau digital, sunt redate în limba engleză. În plus, domeniul IT&C, internetul și comunicarea virtuală pe orice platformă, toate se practică în primul rând în engleză, iar necunoașterea acestei limbi poate constitui un real impediment în utilizarea tehnologiilor moderne.

Posibilitatea de a comunica nemijlocit în orice colț al lumii

Un alt avantaj major al însușirii acestei limbi este că, aproape în orice locație de pe Pământ, vom găsi un localnic care poate comunica în această limbă. Astfel, orice călătorie sau încercare de comunicare va fi mult mai plăcută, fiind lipsită de dificultățile de înțelegere inerente contactului cu o cultură diferită.

Pentru că este o limbă universală, cei care lucrează în industria turismului, a transporturilor, a serviciilor cunosc engleza cel puțin la nivel conversațional, ca să-și poată vinde produsele și serviciile unui număr cât mai mare de clienți.

Dezvoltarea personală și profesională

În mod cert, discutăm aici despre limba predilectă a mediului de afaceri, indiferent de profilul acestuia. Prin urmare, pentru orice om de afaceri care dorește să-și extindă businessul sau să colaboreze cu parteneri din afara țării este vital să cunoască limba engleză la un nivel decent, ca să poată relaționa cu aceștia.

La nivel individual, engleza este un instrument vital pentru dezvoltarea carierei. Marea majoritate a societăților comerciale au contacte cu parteneri externi, iar din acest punct de vedere, obținerea unui loc de muncă este condiționată hotărâtor de cunoașterea acestei limbi.

Dacă nivelul studiilor și experiența relevantă sunt criteriile de bază pentru o promovare, diferența între candidați o poate face o abilitate secundară precum cunoașterea limbii engleze la nivel avansat sau cunoștințele de IT&C.

Prezenta pledoarie pentru studiu nu se poate încheia fără a menționa beneficiile pentru sănătate pe care le aduce învățarea oricărei limbi străine: îmbunătățirea memoriei și a concentrării, dezvoltarea abilității de a lucra în regim multitasking, scăderea riscului de a dezvolta Alzheimer, prin antrenarea continuă a creierului.

În concluzie, accesibilitatea resurselor de învățare, universalitatea limbii și oportunitatea dezvoltării personale reprezintă motive întemeiate ca să începi să înveți engleză, inclusiv la maturitate.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *