bucharest tech week 2021

Top 10 probleme dentare frecvente

Oricat de mult ne-ar placea sa aratam precum oamenii veseli, fericiti si frumosi din reclamele la paste de dinti, ne lovim de tot soiul de probleme de sanatate dentara. Pentru linistea ta, sa stii ca nici ei nu scapa de aceste probleme. Doar ca ei stiu cum sa rezolve si sa identifice aceste probleme. Cele mai multe sunt usor de tratat si prevenit cu obiceiuri corecte de igiena dentara, o dieta buna si prietenia regulata cu medicul dentist.

Dr. Razvan Boberis de la Clinica 32 ne ajuta sa identificam cele mai frecvente probleme:

1. Respiratie urat mirositoare
Respiratia urat mirositoare cronica, cunoscuta sub numele de halitoza, este adesea cauzata de boli ale gingiilor, parodontoza, carii și bacteriile orale comune. Nu lasa asta sa ti afecteze viata ta sociala si mergi la clinica pentru a diagnostica problema și a face un plan pentru a scapa de mirosul neplacut.

2. Cariile dentare
Credeți sau nu, cariile dentare sunt cele mai frecvente. În mod evident, o buna igiena orala si o dieta sanatoasa pot limita placa ce cauzează această problemă, dar controalele dentare regulate sunt cea mai buna metoda pentru tratamentul și prevenirea lor.

3. Boala parodontala
De asemenea, cunoscuta sub numele de parodontoza, aceasta este legată de o varietate de alte probleme de sanatate, cum ar fi bolile de inima sau diabet. Acesta este principala cauza a pierderii dintilor la adulti. Prevenirea include detartrajul si periajul dentar, folosirea atei dentare de două ori pe zi in fiecare zi, împreună cu verificarea regulata pentru a identifica afectiuni gingivale în stadii incipiente.

4. Dinți sensibili
Ai dureri în timp ce consumi băuturi calde sau reci? Sensibilitatea dintilor afecteaza milioane de oameni, iar în unele cazuri aceasta este cauzată de periaj prea puternic, în timp ce în altele este o problemă genetică. Acesta este tratata cu fluorură, care ajută, de asemenea, la prevenirea cariilor dentare.

5. Zâmbet urat
Deși acest lucru poate face ravagii pe increderea in sine, există mai multe opțiuni de tratament care pot imbunatati zambetul tau. Experții ortodonti pot concepe un plan de tratament pentru a se potrivi stilului tău de viață și pot corecta zâmbetul tău.

6. Durerea de dinți
Durerile de dinti sunt foarte mari si iritante. Ele sunt cauzate de o varietate de probleme cum ar fi sensibilitate, carii sau infectii. Cele mai multe cauze pot fi gestionate prin vizite regulate dentare și o bună igienă orală. Mergi la medicul dentist pentru a gestiona cauza și calma durerea.

7. Dinti permanenti rupti
Leziuni sportive, lovituri, bomboane, popcorn sau mestecat de gheata, toate pot duce la un ruperea unui dinte. Uneori, acest dinte poate fi salvat, iar dacă nu se poate, se pot pune implanturi dentare pentru a restaura zambetul tau. Dacă ți s-a rupt un dinte, un medic specialist in implanturi dentare te va cosulta si va putea rezolva problema intr-o singura sedinta, pe loc.

8. Eroziunea smaltului
Unele alimente consumate în mod frecvent sau băuturi ce conțin acizi ataca smaltul si slăbesc structura dintelui. Acest lucru determină sensibilitate, ciobire, și fisuri. Medicul stomatolog poate repara aceste eroziuni și poate da sfaturi de dieta si tratamente speciale.

9. Gura rănita
Acestea se întâmplă pentru o varietate de motive, și sunt de obicei incomode. In mod curent ele dispar de la sine, și există mai multe soluții de a calma durerea. Dar dacă ai o durere care a durat mai mult de 2,3 săptămâni, viziteaza medicul dentist pentru un examen oral complet.

10. Muscatura incorecta
De obicei, din cauza unui maxilar dezvoltat în mod necorespunzător sau pentru ca ai obiceiuri proaste, cum ar fi suptul degetului, pot sa apara probleme de masticatie care să contribuie la boala parodontala. Exista o gama variata de tratamente, în funcție de gravitatea cazului, prin urmare, trebuie să te consulti cu un specialist ortodontic sau de estetica dentara pentru a determina cel mai bun tratament pentru tine.

Bucuresti, 21.10.2015

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *