PR Summit 2021

Toner imprimanta: vezi cum stii cand ai nevoie de unul nou si cum il inlocuiesti pe cel vechi

Ai achizitionat o imprimanta? Felicitari! Bucura-te de calitatea printurilor si nu uita, totusi, ca aceasta achizitie vine la pachet si cu necesitatea de a inlocui, periodic, tonerul. Cartusul este un consumbil care trebuie inlocuit frecvent, chiar si atunci cand imprimanta nu este folosita o anumita perioada de timp.
Lucrurile sunt foarte simple: nu trebuie decat sa te asiguri ca vei cumpara un toner imprimanta compatibil sau original si ca il vei schimba corect, la momentul potrivit. Pentru asta, iti oferim o serie de sfaturi utile!

sursa foto: tonerpro.ro

Cand stii ca trebuie sa inlocuiesti cartusul?

Modelele noi de imprimanta iti dau un semnal de alarma atunci cand trebuie sa inlocuiesti cartusul. De regula, vei fi informat printr-un mesaj despre aceasta necesitate. Dar chiar si fara acesta, vei putea observa semne vizibile: culorile vor fi mai fade sau chiar vor lipsi cu desavarsire.

E foarte important, atunci cand primesti aceste semnale, sa te asiguri ca vei face inlocuirea cartusului in cel mai scurt timp disponibil. Este recomandat sa nu utilizezi imprimanta cu un toner aproape gol sau chiar gol, intrucat poti determina defectarea acesteia. Deteriorarea prin supraincalzire poate compromite total starea sa de functionare.

Cum stii cum sa schimbi tonerul?

Ai nevoie de un aliat de incredere: manualul imprimantei. Procesul de inlocuire poate sa difere de la un brand la altul, dar si in functie de modelul sau seria imprimantei. Manualul, pe care il poti gasi si online – in cele mai multe dintre cazuri – iti va explica, in detaliu, fiecare pas pe care trebuie sa il urmezi pentru o inlocuire corecta.

Unele modele de imprimanta necesita apasarea unui buton special, altele implica accesarea meniului de control, dar reguli universale nu exista. Cauta manualul online, dupa brandul, seria si modelul dispozitivului periferic, daca ai pierdut versiunea fizica. Nu vei avea nevoie de accesorii speciale.

sursa foto: tonerpro.ro

Cum stii ce fel de toner imprimanta sa cumperi?

E foarte posibil sa intampini dificultati in alegerea unui toner nou. Nu te ingrijora: nu esti singurul. Daca e prima data cand schimbi acest tip de consumabil, asigura-te ca vei face o alegere inspirata. Primul pas este sa te intorci la manualul de instructiuni si sa iti notezi denumirea completa a imprimantei: nu doar brandul, ci si modelul si seria dispozitivului periferic. Aceasta informatie poate fi disponibila si pe eticheta lipita de imprimanta (de obicei in pozitia din spate), dar nu este obligatoriu. Dupa ce ai denumirea completa, cauta un toner original sau compatibil cu seria si modelul respectiv. Nu sari nicio etapa, este foarte important!

Cum stii de unde cumperi un toner imprimanta? Iti dam o sugestie: magazinul online TonerPro.ro
Ultimul pas e cel in care trebuie sa alegi mediul de achizitie. Poate fi si aceasta o provocare, sa gasesti un magazin de incredere, care iti poate garanta calitatea tonerului. Ei bine, poti sa faci totul si mai simplu.
Cumpara online din magazinul TonerPro.ro si poti avea siguranta celor mai calitative produse, fara niciun semn de indoiala. TonerPro.ro este magazinul preferat al cumparatorilor pe aceasta nisa, intrucat ofera preturi foarte avantajoase si tonere originale si compatibile pentru o gama variata de imprimante. Fie ca doresti sa achizitionezi cartuse imprimanta Canon, Hp sau pentru alte tipuri de echipamente periferice, aici gasesti doar produse de cea mai buna calitate.

Articol de Mihai D.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *