Find your $100k business idea in 10 days and get the first clients fast

Tom Kristensen va lua startul la Le Mans

•  Doctorii i-au permis danezului să revină în echipa Audi
•  Prima apariţie într-o maşină de curse la 48 de zile după accident
•  Test încununat de succes la Brands Hatch cu Audi A4 DTM

Doctorii care au supervizat perioada de recuperare a lui Tom Kristensen şi oficialii Audi Sport şi-au dat acordul ca pilotul danez să revină în competiţie după testul încununat de succes pe care nordicul l-a efectuat la volanul unui Audi A4 DTM la Brands Hatch (Anglia). În consecinţă, nimic nu va sta în calea participării, alături de Audi Sport Team Joest, în cursa de 24 pre de la Le Mans, care va avea loc la 16-17 iunie. Septuplul câştigător al întrecerii va concura alături de Dindo Capello (Italia) şi Allan McNish (Scoţia), aşa cum s-a stabilit iniţial. Ca rezultat, Mattias Ekström, care fusese desemnat ca rezervă pentru Tom Kristensen, se va putea concentra exclusiv asupra duelului pentru titlul DTM.

"Sunt foarte fericit că Tom Kristensen este refăcut şi va putea participa pentru noi, aşa cum ne-am dorit, la Le Mans", a declarat directorul Audi Motorsport, Dr. Wolfgang Ullrich. "Le Mans este o cursă foarte importantă pentru Audi şi Tom, cu toată experienţa lui, este un component de bază al echipei pentru Le Mans. I-am acordat timpul necesar pentru refacere completă ca urmare a accidentului serios suferit la Hockenheim. După testul efectuat la Brands Hatch şi după ce ne-am consultat cu doctorii, am putut lua decizia de a-i permite să concureze la Le Mans."

Danezul s-a arătat încântat de faptul că va putea reveni în cockpit chiar la cursa pe care a transformat-o într-o legendă proprie prin cele şapte victorii reuşite la Le Mans. "Este un sentiment fantastic", a spus recordmanul succeselor la Le Mans. "A fost o pauză lungă fără motorsport şi, cu această ocazie, a trebuit să trag din greu pentru a elimina efectele accidentului. Oricum, în ultimele săptămâni, procesul s-a accelerat de la sine. Mă simt în formă din nou. Doctorii m-ua verificat din cap până în picioare şi au spus că sunt de acord cu participarea mea la cursă. Sunt încântat că voi putea concura alături de Dindo (Capello) şi Allan (McNish) la Le Mans. Suntem o echipă extrem de bine sudată şi am făcut multe curse memorabile în această formulă."

După intensificarea pregătirii în ultimele săptămâni, Tom Kristensen a urcat pentru prima dată într-un cockpit la exact 48 de zile după accident suferit în prima etapă din acest sezon al DTM, la 22 aprilie, pe circuitul de la Hockenheim. Danezul a pilotat o maşină Audi A4 DTM Race Taxi pe durata unei ore în ziua de sâmbătă, în cadrul programului DTM de la Brands Hatch.

"Ideea acestui test a venit din partea lui Tom care a dorit să verifice reacţiile oragnismului atunci când se află în cockpit şi pentru a vedea cum rezistă la sarcini", a explicat Dr. Wolfgang Ullrich. "A fost rapid încă de la început – aşa cum ne aşteptam din partea lui – şi a stabilit timpi competititvi în mod constant. S-a simţit confortabil în mapină şi nu a întâmpinat probleme după test, motiv pentru care, după o consultare cu el şi cu medicii, i-am dat avizul favorabil pentru a participa la Le Mans."

Tom Kristensen va continua activitatea de refacere în următoarele zile la Le Mans, sub îndrumarea medicului echipei Audi, Dr. Christian John. Miercuri seară, danezul va parcurge primele tururi la volanul prototipului Audi R10 TDI cu numărul de start 2, atunci când are loc prima sesiune de calificări.

Pilotul oficial Audi îşi va marca şi revenirea în DTM la numai o săptămână după cursa de 24 ore de la Le Mans, cu ocazia etapei ce va avea loc la Nürnberg.

Sursa: Porsche Romania/Scorpion

Inca din 1998 SCORPION este unicul dealer Volkswagen si Audi pe judetele Vrancea, Galati, Buzau si Braila.

Experienta dobandita in acest timp garanteaza calitatea tuturor serviciilor pe care le oferim:
– consultanta in alegerea celor mai potrivite autoturisme,
– propuneri avantajoase de finantare,
– service complet pentru intreaga gama de autoturisme Volkswagen si Audi
– piese de schimb din stoc sau la comanda. 

Bucuresti, 13.06.2007

{mosloadposition user10}

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *