free download 78 travel guides written by experts

Toate drumurile duc fatal catre consultanta, dar de ce oare in ritm de melc?

Foarte recent, revista „Money  Express”  (nr. 98/2009) a consacrat un intreg dosar provocativ cu privire la persistenta retinerilor intreprinzatorilor romani de a apela la consultanta, cu predilectie in situatiile in care se impune cu stringenta restructurarea si reorganizarea firmelor. Materialul mentionat evoca in treacat si pe marii castigatori ai procesului de criza prin care trece mediul de afaceri localizat in Romania in vremuri de recesiune si criza financiara, de genul consultantului Codrut PASCU care sustine ca a salvat numai putin de 2400 de firme din clestele crizei.

Pe de alta parte insa, ancheta constata pe de o parte dificultatea de a mai putea restructura cu adevarat multe dintre IMM-urile existente pe piata romaneasca actuala, iar pe de alta mentalitatea auto-suficienta si rezistenta la schimbare chiar a unor manageri/proprietari aflati in criza, dar care ezita pana in ultimul moment sa apeleze, din varii motive, la consultanta de specialitate spre a mai salva ceea ce se poate salva din business-urile in deriva din Romania. Desi concluziile autorilor sunt atent balansate si stimuleaza apelul oamenilor de afaceri la consultanta de specialitate, ancheta nu ezita sa traga un semnal de alarma cu privire la situatia incerta care continua sa domine piata consultantei, care impinge lent, dar sigur tot mai multe companii mici si mijlocii catre declansarea falimentului. Dar, la urma urmei, poate ca renumitul expert in insolventa care este avocatul Vasile Deleanu (de la Societatea ROVIGO) s-ar putea sa aiba ultimul cuvant si acela nici sa nu fie cel mai rau cu putinta: anul 2009 va fi anul insolventei!  Depinde cu ce rezultate finale se va solda, daca recuperarea creantelor va incapea pe mainile unor profesionisti adevarati, daca reorganizarile vor fi efective pe termen mediu si lung pentru proprietarii insisi, dar mai ales pentru turnura pe care o va lua viata economica si sociala in ansamblul sau.

Pentru un comentariu mai amplu asupra anchetei mai sus mentionate, cei interesati pot accesa blogul Platformei „EU-RO Clearing Funds” (severavram.finantare.ro) coordonata de presedintele executiv al Casei Europei, Dl. Sever AVRAM. De asemenea, comunitatea IMM are sansa sa participe in dimineata zilei de vineri 8 mai 2009 la Complexul ROMEXPO la dezbaterea pe marginea acestei problematici in cadrul deschiderii lucrarilor Salonului de Solutii Practice pentru Investitii si Proiecte Europene (HouseofEurope.ro)

Bucuresti, 04.05.2009

{mosloadposition user10}

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *