metalshow

Toamna… vin

Toamna, deja instalată, a adus odată cu ea o atmosferă schimbătore, apăsătoare. Aerul rece parcă amorţeşte totul, transformând mediul într-un cadru inert. Însă bucuria verii poate surâde din nou, adusă de graţia vinului, care poartă cu tăria parfumurilor sale povestea purpurie a verii. Cramele Recaş îţi recomandă astfel un vin nobil, a cărui savoare oferă bucuria sezonului trecut.

Merlot din Gama Reserva de la Cramele Recaş este un vin roşu, deosebit.  Vinificat din struguri culeşi manual din cele mai bune podgorii din Recaş, apoi înnobilat timp de 12 luni în cele mai fine butoaie din lemn de stejar american, buchetul său elegant este totodată dominat de aroma prunelor şi a coacăzelor coapte, combinată armonios cu o aroma picantă a stejarului. Se serveşte la temperatura camerei în compania fripturilor la grătar cu branzeturi fine albastre.

Pinot Noir

Pinot Noir, un alt vin deosebit din aceeaşi gamă a Cramelor Recaş, este un vin de o mare eleganţă, cu buchet tipic de fructe de pădure, împletit cu delicateţea specifică soiului din Burgundia, care şi-a găsit o nouă casă în România. Se serveşte în compania meniurilor de vânat şi de pui preparat la grătar.

Pentru cei care vor opta la un meniu mai uşor, recomandăm Cabernet Sauvignon din gama Reserva de la Cramele Recaş. Este tot un vin vinificat din struguri culeşi manual din cele mai bune podgorii din Recaş, iar apoi înnobilat timp de 12 luni în cele mai fine butoaie din lemn de stejar american şi unguresc, de 225 L, acesta fiind îmbuteliat în număr strict limitat de 17000 sticle. Oenologul David Lockely din Stellenbosch, Africa de Sud, a transformat aceşti struguri într-un vin de o eleganţă extraordinară. Buchetul de fructe roşii de pădure se îmbină armonios cu savoarea vaniliei, a mirodeniilor şi a dudelor, complementând în mod ferm dar fin savoarea taninului conferită de butoiul de stejar. A se decanta în carafă cu o ora înainte de consum, se seveşte la temperatura camerei însoţit de pepper stak şi legume coapte.

Bucuresti, 1.11.2006

{mosloadposition user10}

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *