free download 78 travel guides written by experts

Țițeiul, aproape de pragul cheie al rezistenței

de Ole Hansen, director strategie mărfuri Saxo Bank

Rezumat: Factorii cheie ce determină piețele de țiței astăzi sunt EIA (Agenția Americană de Informare în domeniul Energiei) și Fed.

Țițeiul Brent și cel WTI iau o mică pauză în așteptarea raportului săptămânal cu privire la stocuri al Administrației pentru informarea în domeniul energiei, raport publicat ieri la 13:30 GMT, cât și rezultatul întâlnirii Rezervei Federale cu privire la politică de ieri. Deși susținerea fundamentală rămâne puternică datorită stocurilor limitate, a apărut un tipar de obținere de profit după ce ambele contracte au revenit la 50% din lichidarea din perioada octombrie-decembrie. În același timp, barierele psihologice de 70$/baril pentru Brent și 60$/b pentru WTI au atras și ele, foarte probabil, o oarecare urmărire a profitului.

Saga negocierilor comerciale dintre SUA și China continuă cu câteva tulburări pe piață ce au apărut după ce oficialii americani au spus că se tem de o respingere din partea Chinei. Perspectiva unui acord a fost unul dintre motivele cheie pentru puterea de piață continuă din ianuarie până acum. Deși ambii președinți, din motive diferite, sunt dornici să încheie un acord, rezultatul final poate să nu fie suficient de puternic pentru a susține apetitul continuu pentru risc.

Raportul de săptămâna aceasta cu privire la stocuri al American Petroleum Institute (Institutul American pentru Petrol) a arătat o nouă săptămână cu inventare în scădere atât pentru țiței, cât și pentru produsele petroliere. Scăderea de 2,1 milioane de barili a țițeiului ar fi a doua scădere contrasezonieră consecutivă. Cu excepția nivelurilor stocurilor, ca de obicei, piața va urmări îndeaproape și comerțul extern, dar și nivelul actual al activității rafinăriilor.

analiza petrol

Întorcându-ne atenția către ședința FOMC, estimările legate de ceea ce Powell și compania vor decide să facă au devenit aproape o concluzie inevitabilă – o evoluție care ar putea expune anumite piețe dacă acestea nu vor reuși să obțină rezultate legate de cele trei puncte subliniate mai jos:

• menținerea ratei dobânzilor stabilă
• anunțarea planurilor pentru finalul rulării activelor din bilanțul propriu
• Estimări în scădere cu privire la numărul de creșteri ale ratei dobânzii din acest an.

Orice altceva cu excepția reducerii estimărilor legate de numărul viitoarelor creșteri ale dobânzii de la cele două actuale va fi considerat ca fiind negativ. Mai ales luând în considerare așteptările curente ale pieței (folosind contractele Futures ale fondurilor Fed) care prevăd creșterea probabilității unei reduceri a ratei înainte de finalul anului la 26%. Cu toate acestea, stresul redus în toate piețele financiare globale în urma săptămânilor de creștere a stocurilor au redus, probabil, dorința FOMC de a se conforma așteptărilor pieței.

Legătura actuală dintre țiței și acțiunea Fed și perspectivă este prin intermediul posibilului impact asupra stocurilor și a nivelului general al apetitului pentru risc, cât și asupra reacției dolarului.

Țițeiul WTI se tranzacționează în scădere pentru prima dată în nouă zile după ce a întâmpinat rezistență la 59,63$/b, revenirea de 50% a lichidării din perioada octombrie-decembrie. Dacă Rezerva Federală SUA nu reușește să satisfacă așteptările conciliant, ar putea apărea un nou tipar de urmărire de profituri.

analiza titei

Sursa: Saxo Bank

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *