free download 78 travel guides written by experts

Tinerii romani pe primele trepte ale podiumului DanceMasters 2010

In cadrul competitiei internationale DanceMasters, ce a avut loc la Bucuresti intre 12 si 14 martie, Romania a demonstrat ca are tineri campioni de valoare in dansul sportiv, atat in ceea ce priveste categoria dansuri standard cat si latino.

Openul International de Tineret Latino a fost dominat de Stefan Grigore si Laura Filipescu, pe locul 2 clasandu-se tot o pereche de romani: Bogdan Boie si Alexandra Jolobceastai.

Romanii s-au clasat pe primul loc si la categoria Open Junior Latino prin perechea Dragos Ana / Diandra Ilies si pe locul 3 cu Raul Faliboga / Loredana Butea. Tot romanii au dominat si podiumul de juniori la categoria latino prin perechea Vlad Pislariu / Eszter Pop de pe primul loc sau prin cei clasati pe a treia treapta – Istvan Bencze si Katinka Szasz.

Cea mai asteptata competitie a serii de duminica, finala Openului International la categoria Latino a fost deosebit de competitiva, in ea luptandu-se perechi din top 24 mondial. Castigatori au fost rusii Stanislav Nikolaev si Alexandra Nelubina, locul 12 mondial.

In cadrul evenimentului, multiplii campioni mondiali Domenico Soale si Gioia Cerasoli au "predat" participantilor cinci lectii de dans (vals lent, vals vienez, tango, foxtrot si quickstep) in cadrul a cinci demonstratii care au incantat intreaga audienta, iar ansamblul de dans sportiv Codreanca, de 10 ori campioni mondiali si europeni, a avut in fiecare seara a openului international cate o demonstratie absolut spectaculoasa: sambata dans chinezesc si duminica moldovenesc.

"Competitia din acest an a fost dovada vie ca dansul sportiv este din ce in ce mai iubit in Romania – pentru prima data, a reusit sa umple Sala Polivalenta din Bucuresti, iar progresele pe care le-au facut perechile romanesti s-au concretizat in locuri importante pe podium. Avem sportivi talentati si speram ca entuziasmul publicului sa ne ajute sa facem din dansul sportiv romanesc unul dintre cele mai iubite si practicate sporturi in Romania," Bogdan Paun, organizatorul evenimentului.

In seara de sambata, dedicata openului la categoria standard, Romania a ocupat locul patru prin perechea Rares Cojoc / Katarzyna Kapral, care a concurat in finala cu campionii mondiali en titre la dansuri standard – Benedetto Ferruggia si Claudia Kohler din Germania.

Echipa de arbitri a fost formata din nume importante in dansul sportiv mondial, aproape toti nominalizati de IDSF sa arbitreze Campionate si Cupe Mondiale sau Continentale. Presedintele juriului a fost domnul Heinz Spaeker, Director Sportiv al Federatiei Internationale de Dans Sportiv, cea mai inalta autoritate din domeniul dansului sportiv din lume.

Bilantul competitiei din acest an este unul impresionant: mai mult de 1000 perechi inscrise in concurs, printre care campionii mondiali en titre la dansuri standard si 6 perechi din top 24 mondial la categoria latino, 19 tari reprezentante in concurs, de pe 4 continente.

DanceMasters este o competitie internationala de dans sportiv organizata in Romania inca din 2003 sub egida Federatiei Internationale de Dans Sportiv, la initiativa Cluburilor de Dans Sportiv “Phoenix” si “Pas in Doi”, precum si a lui Bogdan Paun, un antreprenor pasionat de dans sportiv.

Bucuresti, 15.03.2010

{mosloadposition user9}

{mosloadposition user10}

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *