Find your $100k business idea in 10 days and get the first clients fast

Tinerii isi cer dreptul la sanatate

in Parlament prin sustinerea interzicerii fumatului in spatiile publice inchise

Forumul Tinerilor din România, organizație neguvernamentală, de tineret, apolitică, care reunește sub umbrela ei peste 155 de membrii, împreună cu partenerii săi din cadrul Coaliției România Respiră, cer membrilor Camerei Deputaților să voteze proiectul de modificare legislativă a legii 349/2002 privind efectele negative ale consumului de tutun.

Forumul Tinerilor din România alături de membrii și partenerii săi susțin protejarea sănătății persoanelor fumătoare și nefumătoare de efectele dăunătoare ale fumatului, precum și prevenirea răspândirii fumatului în rândul minorilor și asigurarea unui nivel adecvat al calității vieții populației din România, cu o atenție specială acordată tinerilor.

Promovăm dreptul fiecărui cetățean la un nivel ridicat de protecție a sănătății și de protecție împotriva efectelor dăunătoare ale expunerii la fumul de tutun, prin dezvoltarea unui cadru legislativ adecvat, care să protejeze drepturile fundamentale ale cetățenilor României.

În acest sens Forumul Tinerilor din România, alături de partenerii săi din Coaliția România Respiră solicită membriilor Parlamentului adoptarea unei legislații adecvate în domeniul controlului efectelor dăunătoare ale tutunului, care să aibă la bază:
– respectarea drepturilor constituţionale la sănătate, loc de muncă sănătos şi libertatea de mişcare prin asigurarea protecţiei celor expuși la fumul de țigară indiferent de statutul lor de fumători sau nefumători.
– adoptarea de urgență a unor prevederi legale prin care FUMATUL SĂ FIE INTERZIS ÎN TOATE SPAȚIILE PUBLICE ÎNCHISE, la locul de muncă, în parcuri, pe plaje, în restaurante și cafenele, precum şi în locurile de joacă pentru copii şi spaţiile în care se practică sportul, indiferent dacă sunt în spaţii închise sau deschise.

Cerem Parlamentului României să sprijine acest demers de sănătate publică de o importanță vitală pentru viitorul tinerei generații pentru ca împreună să construim o Românie sănătoasă, într-o societate care își respectă cetățenii!

Inițiatorii demersului

Forumul Tinerilor din România este o federație neguvernamentală, apolitică, non-profit, ce reprezintă 155 de organizații de tineret.

Coaliția România Respiră reprezintă cea mai amplă coalizare a eforturilor societății civile în direcția asigurării dreptului fundamental la sănătate al populației din România și este formată în acest moment din peste 200 de organizații medicale, academice, de tineret și protecție a drepturilor copiiilor și a dreptului la sănătate. Susținerii organizațiilor naționale li s-a adăugat deja, prin scrisori directe către conducerea Camerei Deputaților, susținerea a numeroase organizații internaționale, parte din rețeaua internațională de control a tutunului, creată în conformitate cu tratatele internaționale pe care România le-a ratificat.

Bucuresti, 28.04.2015
{mosloadposition user9}

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *