Find your $100k business idea in 10 days and get the first clients fast

Tinerii cred ca utilizarea calculatorului ii ajuta

sa se realizeze profesional

Liceul Matei Basarab din Râmnicu Vâlcea a organizat recent,  cu sprijinul SIVECO Romania, concursul interjudeţean de informatică "Micul Gates", destinat elevilor din clasele II-VIII.

Organizarea acestui concurs a avut drept punct de plecare entuziasmul elevilor claselor II-VIII şi dorinţa acestora de a utiliza calculatorul în cadrul orelor de curs. Este convingerea tinerilor, chiar dacă de cele mai multe ori născută în subconştient, că numai descifrând tainele calculatorului se vor putea mai târziu realiza profesional.

Editia din acest an a reunit peste 170 de elevi din 12 judeţe ale ţării.

Concursul s-a desfăşurat pe trei categorii de vârstă: categoria A ( pentru elevii claselor II-IV), categoria B ( pentru elevii claselor V-VI) şi categoria C (pentru elevii claselor VII-VIII) şi s-a bucurat de un juriu format din personalităţi ale învăţământului informatic românesc : profesor universitar Stelian Niculescu – Institutul Politehnic Bucuresti, profesor universitar Lupsoiu Constantin – Universitatea din Craiova, conf. univ. dr. Marin Popa Facultatea de Matematică, Universitatea din Bucureşti si profesor Dana Vlădoiu.

Ajuns la a VI-a ediţie, concursul Micul Gates reuşeşte să atragă tot mai mulţi participanţi în fiecare an.

Un aspect inedit al editiei din acest an a fost cererea a doi frati, din clasele a IV-a, respectiv a V-a, de a concura la aceeasi categorie de vârstă, respectiv categoria B (destinata copiilor din clasele V-VI).

"Este minunat să poţi simţi în ochii unor copii dorinţa de a învăţa mai mult. Această atitudine trebuie încurajată şi sustinută, generaţia lor având la dispoziţie, prin intermediul laboratoarelor SEI din şcoli, resursele necesare pentru a progresa", declară Dana Vlădoiu, reprezentantul SIVECO România la acest concurs.

Susţinerea tinerilor informaticieni reprezintă pentru SIVECO Romania o prioritate, dorinţa acestora de a avea acces la un  sistem de învăţare inteligent oferă o certitudine pentru viitorul învăţământului românesc.
 

Bucuresti, 24.05.2006

{mosloadposition user10}

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *