Kinodiseea

Tineri entuziasti la Top Talents Days

Zilele de 14 si 15 mai au adus la Hotel Pullman Bucuresti peste 300 de studenti in ani terminali, masteranzi si tineri profesionisti cu experienta de pana la 1 an, atent testati si selectati din peste 2 000 de incrisi in programul Top Talents Romania. O parte cu bagaje, veniti din provincie, altii din Bucuresti, tineri s-au prezentat cu entuziasmul specific inceputului de drum, dornici sa absoarba sfaturi de cariera, sa urmeze exemple de succes, sa se remarce pentru o oportunitate de angajare ulterioara in companiile partenere: Adobe, BCR, BRD, Colgate-Palmolive, Cosmote, Kraft.

Agenda zilei de 15 mai s-a desfasurat in felul urmator: dupa plenara de deschidere, sala New York a gazduit cinci conferinte iar in paralel, in sala Beijing, au avut loc workshop-uri ale companiilor partenere.
In cele doua parti ale conferintei “Leadership Role Models” au luat cuvantul Adela Jansen – Director Resurse Umane BRD, Cristina Mosteanu – Manager Marketing, Chocolate& Biscuits Kraft, Alexandru Costin – Director Adobe, Iskos Lampros – Executive Director for Network Development& Operations Cosmote, Guy Reynolds – General Manager Colgate-Palmolive Romania, Marinela Popovici – Director Executiv, Directia Operatiuni Generale BCR.

In a II-a parte a zilei a avut loc panelul “Career Inovation”, moderat de Viorica Chisu, senior editor revista Capital. Au participat in calitate de speakeri: Diana Sandra – Lead Recruiter Adobe, Paula Covrig – Head of Recruiment& Development BCR, Mihaela Feodorof – Director Gestiune Individuala si Recrutare BRD, Cristina Tudorache – Training & Recruitment Manager Colgate-Palmolive, Monica Nastase – Head of Training &Organizational Development Cosmote, Cristina Ionita – HR Manager Kraft.
Gazda sectiunii “Find your Motivation” a fost Adrian Stanciu, profesor CEU Business School iar puterea exemplului personal a fost descrisa in  “Cea mai importanta lectie pe care am invatat-o in viata mea” de: Silviu Hotaran – General Manager GKTI Semper Human, ex CEO Microsoft Romania, Radu Georgescu – CEO Gecad Grup, Cosmin Alexandru – Presedinte Asociatia Erudio. Ziua s-a incheiat cu recunoasterea networkingului ca “arta de a relationa”, sustinuta de Cristian Bizau – Managing Partner Pallas Consulting.

70 de tineri de exceptie, finalistii programului, au participat in ultima zi, 15 mai la simularea 7 Seas, un joc de strategie coordonat de trainerii Human Invest. Cei 70 de tineri s-au remarcat prin rezultate academice deosebite, activitati extracuriculare; s-au detasat de asemenea in urma evaluarilor online realizate de echipa Catalyst Solutions si Cut-E.  Cu resurse, strategie, creativitate, lucru in echipa, ambitii, echipele au reusit sa atinga obiectivele propuse de program.

Pasul urmator si final al acestei a II-a editii Top Talents Romania este formarea unei retelei sociale inchise, prin intermediul careia finalistii si companiile partenere vor ramane in legatura pentru diverse proiecte, interese comune. Anul viitor, editia a III- a a programului va aduce in retea   persoane si mai tinere, din generatia ce va urma si companii interesate de atragere si dezvoltare de tinere talente; obiectivul este ca in timp sa se formeze o comunitate de persoane deosebite, animate de valori si ambitii similare.

“Top Talents Days s-au incheiat, astfel ne-am apropiat de finalul editiei 2009 a programului. Am selectat si invitat sa participe in prima zi, 14 mai, cei mai buni 300 de candidati din program. Desi pentru unii dintre ei a fost dificil sa vina din provincie sau chiar din afara tarii, peste 90% dintre ei au dat curs invitatiei noastre. Au fost proactivi, dornici sa acumuleze, entuziasti si creativi. Am premiat pe 15 mai 70 de tineri de exceptie, deosebiti prin rezultate academice dar si prin activitati extracuriculare. Sunt tinerii ce au obtinut cele mai bune rezultate in urma a doua etape de evaluare riguroase. Creativitatea si potentialul de gandire strategica le-au fost provocate de jocul 7 Seas, oferit de Human Invest.
 
Multumim partenerilor, cele sase organizatii multinationale dar si Human Invest, Cut-E, Hotel Pullman, gazda evenimentului, CEU Business School, portalul de cariera hipo.ro, revista Capital. Speram ca au fost la fel de multumiti de colaborare si ii asteptam si anul viitor sa ne sustina in acest demers special de identificare, premiere si sustinere a tinerilor cu potential de la noi” afirma Oana Badea, Project Manager Catalyst Solutions.

Detalii suplimentare despre program gasiti pe www.toptalents.ro.

Bucuresti, 21.05.2009

{mosloadposition user10}

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *