free download 78 travel guides written by experts

Timisoreana redescopera Momentele si schitele lui Caragiale la Curtea Berarilor

La Curtea Berarilor Timişoreana a debutat seria de reprezentaţii de teatru susţinute de trei actori ai Teatrului Nottara, după un colaj din Momente şi schiţe de I.L. Caragiale. Proiectul, care face parte din campania “Redescoperă Bucureştiul, cum a fost odată”, va dura până pe data de 13 august. Piesele se vor juca în fiecare miercuri şi joi seara, de la ora 20, pe terasa Curţii Berarilor.

Miercuri seară începând cu ora 20, Timişoreana a dat startul seriei de reprezentaţii de teatru care se anunţase deja în urmă cu ceva vreme, la inaugurarea ceasului Timişoreana de la Casa Capşa, dar şi pe Metropotamul Interbelic (//interbelic.metropotam.ro/).

Terasa de la Curtea Berarilor s-a umplut pe la orele 19, când din boxe a început să curgă muzica anilor de glorie ai Micului Paris – “Vrei să ne-ntâlnim sâmbătă seara” (Jean Moscopol), “Femeia, eterna poveste” (Titi Botez) sau “Zaraza” (Cristian Vasile) .

La orele 20 trecute fix, trei personaje cu frac şi melon şi-au făcut apariţia la una dintre mese, citind fiecare dintr-o gazetă de epocă. “Stăm rău!”, au început cei trei discursul, mereu actual, al lui Caragiale.

Piesa durează aproximativ 30 de minute şi este un colaj de 5 Momente şi schiţe, puse în scenă de Alexandru Jitea, actor al teatrului Nottara şi profesor la Academia de Teatru şi Film din Bucureşti.

Subiectul se desfăşoară în jurul unor teme perfect valide şi în ziua de astăzi – criza economică, lupta pentru supremaţie a claselor politice din România interbelică (fără a adopta totuşi o poziţie anume), problemele sociale. Este adus în discuţie Coriolan Drăgănescu, “distinsul student în drept, eminentul tânăr” care, sub presiunea sistemului politic, ajunge să fie mai târziu numit “neruşinatul inspector poliţist, canalie ordinară, mişel fără ruşine, sălbatic zbir şi călău antropofag”.

Cei trei actori din distribuţie sunt Adrian Anghel, Alexandru Mike Gheorghiu şi Mihai Marinescu, pe care altfel îi vedeţi în stagiune la Nottara sau în alte proiecte independente.

Spectacolul se va juca în fiecare miercuri şi joi până pe data de 13 august. Intrarea este liberă, iar locurile se pot rezerva la Curtea Berarilor Timişoreana din str. Şelari 9 – 11.

Bucuresti, 23.07.2009

{mosloadposition user10}

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *