free download 78 travel guides written by experts

“Timeshare”, elementul diferential

Este criza, nu dezbatem acum ce fel de criza, unde, a cui, ci ne adaptam trendului si folosim si noi aceasta fraza.  Dar, ceea ce stim cu totii este faptul ca atunci cand este criza, investitiile se fac in aur. Care este aurul imobiliar? Una din solutiile care ar putea atenua unele dintre problemele cu care se confrunta aceasta piata? Haideti sa vedem impreuna…
Cum este sezonul muntelui, ar trebui sa discutam despre investitiile din aceasta zona.  Vacanta este aproape si ne gandim unde sa mergem, ce sa facem. Daca avem o casa de vacanta cu atat mai bine, daca nu, care este alternativa? Desi acum preturile au scazut semnificativ si este o perioada excelenta pentru achizitii imobiliare, nu am sa va sfatuiesc sa cumparati o casa de vacanta – in tara sau in strainatate – doar pentru sarbatori! Insa am sa va aduc in prim plan un sistem foarte solid in strainatate, ideea de investitie " timeshare".

Inainte de toate trebuie sa subliniez ca aspectul juridic al proprietatii trebuie bine pus la punct.

Aderarea la aceasta idee este momentan rezervata persoanelor care au mintea deschisa spre nou , un nivel de cultura peste medie si apartin unor medii sociale din patura de mijloc si peste. Nu este numai o investitie, ci mai ales aderarea la un grup social deosebit.

Toate marile lanturi turistice, dar si anumiti dezvoltatori imobiliari, au in portofoliul lor si oferte prin care detinatorii de „timeshare” intr-o locatie pot sa faca schimb cu altii din alta locatie. Cele doua locatii pot sa fie in aceiasi tara sau nu, ceea ce ridica gradul de atractivitate al acestei optiuni.

De ce sunt interesati oamenii sa cumpere proprietati „timeshare” de pe piata resale? Sunt mai multe elemente diferentiale intre aceasta forma si optiunile clasice de cazare de vacanta. Chiar si statiunile obisnuite care ofera astfel de proprietati prezinta mari diferente. Proprietatea in sine este aceeasi, iar atunci cand achizitionezi in sistem „timeshare” nu poti schimba saptamanile de disponibilitate. Totusi, pretul este drastic altul si, de asemenea, cei care te ajuta pot face diferenta intre dezamagire si o vacanta iesita din comun!  

Cand alegi o achizitie „timeshare” te bucuri de avantaje imediat. Uneori aceste proprietati sunt utilizate de aceeasi oameni ani de-a randul sau o viata intreaga. Partea cea mai buna in a alege „timeshare” este dreptul de proprietate, evident. Deci, poti face ce doresti. Adica poti sa folosesti tu insuti proprietatea, poti s-o inchiriezi, s-o imprumuti, s-o vinzi, s-o donezi, s-o lasi mostenire!

Ca o particularitate, romanul, in general, chiar daca este proprietar in cele doua saptamini, de obicei se comporta ca la hotel si, ca atare, trebuie incluse in oferta serviciile unei firme care sa-i faca curatenie si/sau mancare in perioada petrecuta in locatie (bineinteles la cerere).

Aceasta este o afacere foarte mare, iar la noi pana acum nu a fost tratata serios, cu profesionalism. Aceasta este o directie de dezvoltare viabila, cu conditia ca toate aspectele legale si organizatorice sa fie foarte bine puse la punct. Astfel, indiferent cat de solida este pe piata turismuluidezvoltarii imobiliare compania care promoveaza ideea, este necesara asocierea cu o casa de avocatura si un notariat cu standarde inalte si multa experienta pe piata.  De ce? Va ofer un exemplu la care poate nici nu va ganditi sau care vi se va parea banal, dar care are o importanta deosebita, mai ales intr-un contract care implica o colectivitate: in contractul de proprietate trebuie introdusa neaparat polita de asigurare si protectia contra incendiilor.

Ca o concluzie, sper ca „Mosul” v-a adus in dar o idee de care veti profita negresit. Pentru detalii va stam oricand la dispozitie, iar acum va uram „Sarbatori fericite si un An Nou cu impliniri”.

Bucuresti, 16.12.2009

{mosloadposition user9} {mosloadposition user10}

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *