free download 78 travel guides written by experts

Tim „Ripper” Owens trezeste Romania la viata

Tim „Ripper" Owens va concerta duminică, 20 Februarie, ora 19:00, în clubul bucureștean Kulturhaus. Evenimentul face parte din turneul „Screaming Through The East" ce cuprinde trei orașe din România: Odorheiu-Secuiesc, Sibiu și București. Tirana Rockers vor deschide serile marca Tim „Ripper" Owens.

Tim „Ripper" Owens reprezintă una dintre cele mai importante voci ale muzicii „metal” din ultimii zece ani. În 1996 când a urcat pe tronul zeilor Judas Priest în locul vocalului Rob Halford presa a fost extrem de surprinsă și impresionată. Owens era aproape necunoscut în media internațională și puțini critici muzicali îi cunoșteau activitatea din trupa Winter’s Bane. Primul album înregistrat cu Judas a fost nominalizat la Premiile Grammy și a fost mult mai aplaudat decât se așteptau membrii trupei. Jugulator (1997) a fost prezentat în turnee de mare succes și a fost urmat de albumul „Demolition” (2001) și înregistrările live: „Meltdown – 98 Live” și „Live in London” (2003).

În iulie 1997 New York Times publica articolul „Un simplu ‘metal’-ist devine regele muzicii ‘metal’” („A Metal-Head Becomes A Metal-God. Heavy”), o poveste parcă ruptă dintr-un film american, un vis în stil american devenit realitate și mai apoi devenit un film de mare succes. Tim Owens, un mare fan al trupei Judas Priest ajunge datorită vocii sale incredibile să fie vocalul Judas printr-o serie de întâmplări neașteptate.

Povestea artistului Tim Owens devenit Tim „Ripper” Owens, vocalul Judas Priest, a fost transformată în filmul holiudian Rock Star (2001) regizat de Stephen Herek (Cei Trei Mușchetari, 101 Dalmațieni). Și chiar dacă scenariul n-a mai avut nicio legătură directă cu Judas la final, filmul care a costat peste 50 de milioane de dolari și a avut încasări pe măsură, l-a propulsat Tim Owens în lumea celebrităților artistice muzicale.

Întoarcerea lui Halford în Judas Priest a însemnat sfârșitul rolului pentru Tim Owens, dar curând vocalul a fost înrolat de Jon Schaffer în trupa Iced Earth și a cântat pe albumul „The Glorious Burdon" în 2004. Trei ani mai târziu apărea „Framing Armageddon: Something Wicked Part 1", la un an distanță de la lansarea primului material al trupei înființată de „Ripper" Owens: Beyond Fear. În vara anului 2008 Owens avansa în carieră lucrând cu unul dintre cei mai buni chitariști ai lumii, Yngwie Malmsteen, debutând cu o voce senzațională pe albumul „Perpetual Flame".

Reverberațiile succesului cu Yngwie erau încă puternice când a apărut în magazine primul său album solo. „Play My Game" conține 13 piese compuse de Owens însuși împreună cu prieteni faimoși cum ar fi Bob Kulick, Chris Caffery (Savatage, Trans-Siberian Orchestra), Mike Callahan (ex-Earshot) și John Comprix (Beyond Fear, Ringworm). Lista muzicienilor interpreți este chiar mai impresionantă decât cea a compozitorilor colaboratori: Doug Aldrich (Whitesnake), Bruce Kulick (KISS), Michael Wilton (Queensryche), Jeff Loomis (Nevermore), Craig Goldy (Dio), Carlos Cavaza (Quite Riot), Steve Stevens (Billy Idol) și Neil Zaza, basistul Marco Mendoza (ex-Whitesnake), Billy Sheehan (Mr Big, David Lee Roth), Dave Ellefson (Megadeth), Rudy Sarzo (Dio, Ozzy Osbourne, Quiet Riot), James Lomenzo (Megadeth), Tony Franklin (Blue Murder), Dennis Hayes (Beyond Fear) și bateriștii Simon Wright (AC/DC, Dio), Vinny Appice (Black Sabbath, Dio), Ray Luzier (Korn), Bobby Jarzombek (Rob Halford) și Brett Chassen. Owens: „Toți muzicienii de aici sunt mai mult decât mari artiști, sunt și oameni extrem de buni și prieteni loiali pe care nu a trebuit decât să-i sun.”

Owens nu a sunat niciodată mai melodic, impresionant și nunanțat ca acum. „Am fost întotdeauna un mare fan al Black Sabbath-ului cu Ronnie James Dio și iubesc Judas Priest. Ambele trupe au livrat albume de mare putere ce îți trec direct prin vene. Ei bine, asta realizez acum prin compozițiile mele. Și această abordare se bazează pe rădăcinile ‚heavy metal’ chiar mai mult decât în muzica Beyond Fear unde este mai agresivă, în timp ce Play My Game este mai melodic și lasă mai mult loc pentru vocea mea.”

Tim „Ripper" Owens va cânta piese Judas Priest, Winter’s Bane, Iced Earth și propriile compoziții Solo. 350 de bilete pentru concertul din București, în valoare de 60 de lei, au fost distribuite în magazinele Diverta, librăriile Cărturești și online, pe shop.artmania.ro și myticket.ro.

Turneul „Screaming Through The East" este susținut de Monster Energy Drink, marcă asociată unor nume extrem de celebre precum: Korn, Disturbed, Sevendust, Slash, Linkin Park, Dave Lombardo (Slayer).

Un eveniment ARTmania.

Bucuresti, 07.02.2011

{mosloadposition user9}

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *