free download 78 travel guides written by experts

Therezia Prodcom integreaza activitatile de productie si distributie cu sisteme ERP si BI

de la Senior Software

Producătorul și distribuitorul de produse lactate Therezia Prodcom a implementat sistemele ERP și Business Intelligence de la Senior Software, pentru a gestiona în mod integrat activitățile de aprovizionare, producție și distribuție.

Therezia Prodcom produce și distribuie produse lactate folosind metode de lucru occidentale și o tehnologie modernă de prelucrare a laptelui. Printre mărcile proprii ale companiei se numără cașcavalurile afumate Panet, Therezia, Împletit Therezia, Ruladă Therezia, Dalmy și Thery Roll.

Până recent, în cadrul Therezia Prodcom a fost utilizată o aplicație de contabilitate, însă managementul a considerat necesară înlocuirea acesteia cu o soluție care să permită gestionarea integrată a tuturor activităților companiei. Astfel, prin implementarea sistemelor ERP și Business Intelligence de la Senior Sofware, procesele de aprovizionare și producție sunt mai bine sincronizate cu cel de distribuție, iar majoritatea fluxurilor de lucru sunt acum automatizate.

În ERP informațiile sunt introduse o singură dată, dar disponibile în timp real angajaților care trebuie să opereze cu acestea, ajutând la accelerarea proceselor interne și asigurarea unui grad ridicat de transparență asupra datelor companiei. Mai mult, datorită automatizării operațiunilor de generare a documentelor, a fost diminuat semnificativ riscul de apariție a erorilor de natură umană.

Deoarece Therezia Prodcom se adresează mai multor categorii de clienți – lanțuri de hypermarketuri, Horeca, rețele locale, redistribuitori – atât în țară cât și în străinătate, a fost necesară și definirea unor politici comerciale detaliate. Odată cu implementarea sistemului ERP, s-a făcut trecerea de la operarea manuală și neproductivă a prețurilor pe fiecare factură, la calculul automat al acestora, în funcție de criteriile stabilite la nivel de management: tipul de client, categoria de produse, cantitatea vândută, volumul vânzărilor șamd.

Pe lângă beneficiile de operare a documentelor obținute cu ajutorul sistemului ERP, a fost îmbunătățită și activitatea de livrare. În SeniorERP au fost definite rute de livrare, pe baza cărora este generat în mod automat un centralizator cu toate comenzile aferente clienților de pe o anumită rută. Astfel, încărcarea mașinilor se face în mod optim, iar livrarea mărfurilor se realizează mai rapid.

Sistemul ERP este integrat cu soluția Business Intelligence dezvoltată pe platforma Tableau Software, liderul mondial în vizualizarea datelor. Cu ajutorul rapoartelor și analizelor interactive din SeniorVisualBI producția și vânzarea sunt urmărite în paralel, aspect care permite o mai ușoară corelare a celor două procese. Tot cu sistemul BI managementul Therezia Prodcom analizează și vânzările pe tipuri de clienți, profitabilitatea, clienții noi, discounturile acordate precum și mulți alți indicatori, meniți să ofere suportul decizional necesar pentru creșterea competitivității companiei, atât pe piața locală, cât și pe cea europeană.

Despre Therezia Prodcom:
Therezia este un nume sonor în domeniul produselor lactate din România și un element important pe piața brânzeturilor, cu peste 30 de tipuri de produse, o parte dintre acestea fiind atestate ca „produse tradiționale”. În anul 2005, compania a fost înscrisă în lista unităților românești de procesare a laptelui aprobate pentru export de produse lactate în Statele membre ale Uniunii Europene.


Bucuresti, 12.06.2013
{mosloadposition user9}

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *