free download 78 travel guides written by experts

Theodor Alexandrescu preda conducerea Metropolitan Life Romania

Metropolitan Life, compania de asigurari de viata cu cea mai mare profitabilitate in piata locala, numarul 1 in asigurari de accident si imbolnavire si al doilea cel mai mare asigurator de viata din Romania, va avea un nou CEO.

MetLife o numeste pe Emilia Bunea Chief Executive Officer al Metropolitan Life, incepand cu 1 iulie 2014. Emilia Bunea preia aceasta pozitie de la Theodor Alexandrescu, care a condus cu succes operatiunile MetLife in Romania timp de noua ani. Numirea Emiliei Bunea este in curs de aprobare din partea autoritatilor locale.

Anterior acestei numiri, Emilia Bunea (44 ani) a detinut functia de Chief Financial Officer la ING Group, segmentul ING Asigurari Europa, in sediul central din Amsterdam. Cariera sa cu ING a inceput in anul 2007, cand s-a alaturat ING in pozitia de CFO pentru operatiunile de asigurari de viata si pensii private, ulterior fiind desemnata Chief Executive Officer al ING Pensii. Anterior experientei in cadrul ING, Emilia a ocupat pozitii ca Director General Adjunct si CFO la Interamerican Group (in prezent Eureko Romania) in perioada 2000 – 2007 si roluri executive in cadrul companiilor Capital Securities si Comtel Rom.

Emilia detine o certificare CFA (Chartered Financial Analyst) din partea CFA Institute U.S., un Executive MBA la Universitatea Washington, Seattle, si un BA in Inginerie Software la Facultatea de Automatica Bucuresti.

”Sunt onorata sa preiau aceasta provocare de a continua cresterea si dezvoltarea Metropolitan Life prin consolidarea pozitiei sale de lider in piata locala si orientarea catre nevoile clientilor. Principalul obiectiv ramane sa ne pastram promisiunea facuta clientilor de a-i sustine in a obtine mai mult de la viata”, a declarat Emilia Bunea.

Theodor Alexandrescu (44 ani), care a condus operatiunile Metropolitan Life din anul 2005, este numit CEO (Chief Executive Officer) al MetLife Golf, cu sediul in Dubai, reprezentand cinci tari: Kuwait, Quatar, Bahrain, Oman si Emiratele Arabe Unite. Cariera sa la Metropolitan Life a inceput in anul 1999, cand s-a alaturat echipei in functia de Sales Manager, continuand cu pozitii in diferite arii, ca Chief Marketing Officer si Deputy Chief Executive Officer.

In timpul carierei sale la Metropolitan Life, Theodor Alexandrescu a pus bazele companiei de pensii private in 2007, a dezvoltat si a condus Metropolitan Life in pozitii de top in piata din Romania si a construit o echipa puternica de profesionisti si talente. Una dintre realizarile majore recente din timpul mandatului sau a fost integrarea fostei companii Aviva, achizitionata in 2012.

“Sunt incantat sa preiau un nou rol in cariera mea – provocarea si oportunitatea de a conduce operatiunile MetLife din zona Golf. Am incredere ca Emilia va continua cu succes planurile strategice de crestere ale Metropolitan Life, in directia atingerii obiectivului nostru de a deveni liderul pietei de asigurari de viata”, a declarat Theodor Alexandrescu.

Bucuresti, 24.06.2014
{mosloadposition user9}

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *