free download 78 travel guides written by experts

Theatre du Mouvement Paris: Doua spectacole la Bucuresti

Teatrul Masca va invita vineri, 7 noiembrie si sambata, 8 noiembrie de la ora 20.00 la spectacolul «Drumul» («Le chemin se fait en marchant»), al prestigioasei companii pariziene Theatre du Mouvement.

Prezenta la Bucuresti a companiei franceze are loc in cadrul Festivalului „Masti europene…la Masca” initiat de Mihai Malaimare in 2005, festival in cadrul caruia bucurestenii au ocazia sa se familiarizeze cu creatii artistice din tarile Uniunii Europene. Proiectul, ajuns la cea de-a 4 editie,  raspunde nevoii publicului romanesc de a fi „la zi” cu informatia culturala din Europa, fiind totodata un prilej de reflectie asupra teatrului si rolului sau in lumea contemporana.

Dupa trei mari actori si regizori din Polonia, Olanda si Marea Britanie, Josef Szajna, Jango Edwards si respectiv Nola Rae, anul acesta invitata Teatrului Masca este actrita din Franta – Claire Heggen, eleva a lui Etienne Decroux – reformator al artei actorului, considerat ”parintele pantomimei moderne”. Spectacolul „Drumul” este o poveste fermecatoare, tandra si magica. Un solo sub forma unui autoportret, in care artista ne propune o calatorie fantastica prin viata unei femei, artista si mama, combinand dansul, teatrul si filmul intr-un ansamblu grav, poetic si umoristic.

Organizator: Teatrul Masca

Parteneri: Ministerul Culturii si Cultelor, Institutul Cultural Francez, Ambasada Frantei

Parteneri media: Radio Bucuresti, Auto Cobalcescu, RATB, Metrorex, Sapte Seri, VreauCredit.ro, PRWave, Idieta, Time Out Bucuresti, Prichindelul meu.ro si Infoarte

Bucuresti, 29.10.2008

{mosloadposition user10}

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *